SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan kevät 2020 & muita kirjauutisia

Kiuas Kustannus julkaisee keväällä 2020 kaksi uutta teosta, joista seuraavaksi lyhyet esittelyt. Ohjelma on alustava, ja siihen saattaa tulla lisäyksiä. Myös alamerkki Hexen Pressin kevään ohjelma on vielä avoin. Tarkoista ilmestymispäivistä ja ennakkotilausmahdollisuudesta ilmestyy alkuvuoden mittaan tietoa Facebookissa, MeWe:ssä  ja Twitterissä.

Oswald Spengler: Preussilaisuus ja sosialismi

Vuonna 1919 ilmestynyt ”Preussilaisuus ja sosialismi” kuuluu historianfilosofi Oswald Spenglerin keskeisiin kirjoituksiin. Se syntyi muistiinpanoista, joita Spengler laati suurteostaan ”Länsimaiden perikato” varten. Spengler tutkii siinä sosialismin ja työväenliikkeen olemusta: onko sosialismi vaisto vai järjestelmä? Hän hylkää marxilaisen version sosialismista ja löytää sosialismin juuret ”preussilaisista ihanteista” kuten luovuudesta, kurinalaisuudesta, ahkeruudesta ja pyrkimyksestä yhteiseen hyvään. Kirjan ajatuksilla oli suuri vaikutus Saksan myöhempään kehitykseen: siitä ottivat vaikutteita niin kansallissosialistit kuin 1920-luvun ”konservatiivinen vallankumousliike”. ”Preussilaisuus ja sosialismi” ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa suomeksi Olli Virtasen käännöksenä.

ISBN 978-952-7197-20-2

Ilmestyy helmi-maaliskuussa

Jiri Keronen: Pekka Siitoin teoriassa ja käytännössä

Pekka Siitoin (1944-2003) oli okkultisti, uusnatsi, showmies ja rivologi. Jiri Keroselle hän oli myös vapaa yksilö, joka toteutti ihanteitaan sovinnaisuudesta ja hyvästä mausta piittaamatta. Kirjan nimen mukaisesti Keronen käsittelee Siitoimen hahmoa teoriassa ja käytännössä.

Teoriaosiossa saa päähuomion Pekka Siitoimen omalaatuinen metafysiikka, jossa yhdistyivät teosofian, kabbalan, satanismin ja gnostilaisuuden eri puolet sekä aimo annos historialllista spekulaatiota natsien väitetyistä okkultistisista puuhista. Käytäntöosio taas pureutuu siihen, miten Siitoimen filosofisia näkemyksiä voi toteuttaa omassa elämässään. Se sisältää muun muassa ohjeet kiljun tekemiseen, puolueen perustamiseen ja mustan messun pitämiseen.

”Pekka Siitoin teoriassa ja käytännössä” on ensimmäinen laaja esitys kultti-ikoniksi nouseen originellin maailmankatsomuksesta.

ISBN 978-952-7197-21-9

Ilmestyy helmi-maaliskuussa

Muita kirjauutisia

Hexen Pressin loppuvuoden uutuus, salakuljettaja Algoth Niskan muistelmateos Seikkailujani ilmestyi joulumarkkinoille ja on saatavilla Kiukaan verkkokaupasta. Alkujaan Ruotsissa vuonna 1931 ilmestynyt teos on nyt vihdoin lyhentämättömänä suomalaisten lukijoiden ulottuvilla. Seikkailujani on ainutlaatuinen kappale kieltolain ajan historiaa ja todistajanlausunto levottomasta ja jännitteisestä ajanjaksosta. Kyösti Helinin käännös sisältää valtaosin alkuteoksesta otetun kuvituksen sekä Niskan tyttärenpojan Ilkka Lipsasen eli Dannyn esitelmän Niskan elämänvaiheista.

Verkkolehti Kansalaisen uutinen kirjan ilmestymisestä

Timo Hännikäisen kieltolakia käsittelevä artikkeli, jossa käsitellään myös Niskan teosta

 

Kiukaan syksyn kirjat ovat saaneet runsaasti kiittävää palautetta ja olleet suosituimpien myyntiartikkeleiden joukossa verkkokaupassa. Tenho Kiiskisen Humanismin paheet ja Timo Hännikäisen Pyhä yksinkertaisuus julkistettiin virallisesti 21. syyskuuta ravintola Messeniuksessa Töölössä, ja julkaisutilaisuuteen sisältyi myös kirjailijoiden paneelikeskustelu johon yleisökin osallistui.

Muutamia kirjoihin liittyviä linkkejä:

Tenho Kiiskisen haastattelu

Timo Hännikäisen haastattelu

Timo Vihavainen: Sielun huuto

Timo Vihavainen: Huuhkainten moraalia

”Humanismin paheiden” johdantoluku

”Pyhän yksinkertaisuuden” johdantoluku

 

Kiukaan vuosi on sujunut mainiosti, ja vilkkaan joulumyynnin jälkeen voi vuoteen 2020 valmistautua hyvillä mielin. Kiuas on vakiinnuttanut asemansa suomalaisella kirjankustannusalalla tuoreita ja epäsovinnaisia näkökulmia tarjoavana kustantamona, joka pitää verkkokaupassaan myös suosittua ja yleissivistävää divariosastoa. Kiitämme kaikkia lukijoita kuluneesta vuodesta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: