SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan syksyn kirjat saatavilla

Kiukaan syksyn kirjojen ilmestymispäiväksi oli ilmoitettu 15.10, mutta paino hoiti työnsä etuajassa, joten kirjat saapuivat tällä viikolla. Ne ovat saatavilla Kiukaan verkkokaupasta. Syksyn ohjelma käsittää kaksi teosta, joista seuraavaksi lyhyet esittelyt ja muutamia aiheeseen liittyviä linkkejä.

 

Eero Paloheimo: Kiinalainen juttu

”Kiinassa kaikki on mahdollista, mutta mikään ei ole helppoa.”

Vuonna 2005 tekniikan tohtori Eero Paloheimo ryhtyi uskaliaaseen projektiin, joka saattaisi vaikuttaa koko planeetan tulevaisuuteen. Hän lähti suunnitelemaan ja rakentamaan Kiinaan ekokaupunkia, jossa arki ja ekologisen elämäntavan teoriat löisivät kättä. Hän uskoi, että länsimaiden tekemät kohtalokkaat virheet voitaisiin Kiinassa vielä välttää, eikä elintärkeitä hankkeita hidastaisi loputon keskustelu ja kokoustaminen. Mutta kuinka projektille lopulta kävi?

Paloheimon yhdestoista teos ”Kiinalainen juttu” on miltei jännityskertomuksen tavoin etenevä tarkka dokumentti toistakymmentä vuotta kestäneestä ekokaupunkihankkeesta. Paloheimo kuvaa siinä kiinalaista yhteiskuntaa ja mentaliteettia, jotka poikkeavat odottamattoman paljon siitä, mihin lännessä on totuttu. Ekokaupunkiprojektin tilinteon ohella kirja sisältää paljon mielenkiintoista ja absurdiakin kuvausta niin suomalaisesta kuin kiinalaisesta byrokratiasta, liike-elämästä, arjesta, politiikasta, kaupunki- ja maaseutuelämästä. Paloheimo kertoo, miten arvovaltakiistat helposti pilaavat jalotkin tarkoitusperät.

”Kiinalaisen jutun” ydinsanoma on vakava: maapallon kohtalonkysymys on koko yhteiskunnan läpikäyvä tekninen vallankumous, jonka tulisi tapahtua nopeasti ja laajalla rintamalla.

Pehmeäkantinen, 584 s.

ISBN 978-952-7197-12-7

Tilaa verkkokaupasta

 

M. A. Meretvuo: Pilvikädet (Hexen Press)

”Tuntuu kuin olisin kohdannut jotakin, joka tapahtui samaan aikaan sekä omassa mielessäni että ulkopuolisessa todellisuudessa. Tuntuu kuin oman mieleni varjopuoli, ja koko maailman varjopuoli olisi esittäytynyt minulle tuolla hetkellä. Päivän ja yön, tietoisen ja tiedostamattoman kontrasti levittäytyi silmieni eteen, mutta tuo tiedostamaton oli jotakin niin kauhistuttavaa, että en voinut ymmärtää sitä.”

Tamperelainen 23-vuotias nuorimies elää eristäytynyttä elämää ja työskentelee tavaratalon varastossa. Vapaa-aikansa hän käyttää valokuvaamisen, musiikin ja salatieteellisten harrastusten parissa. Ympäröivästä yhteiskunnasta ja ihmisistä hän tuntee ajautuneensa niin kauas, etteivät ne herätä hänessä juuri muuta kuin halveksuntaa. Häntä kuitenkin vaivaavat muistin aukot, ja uniharjoituksilla hän pyrkii selvittämään menneisyytensä. Mysteeri syvenee unikuvien ja todellisuuden sekoittuessa toisiinsa. Miten häilyvät muistot ja unien symbolit kytkeytyvät menneisyyden selvittämättömiin kuolintapauksiin hänen kotikaupunginosassaan?

”Pilvikädet” on tietokirjastaan ”Seksin ja uskonnon vaiettu historia” tunnetun M. A. Meretvuon ensimmäinen romaani. Se on okkultistinen kauhukertomus, tutkielma yli-ihmismentaliteetista sekä rikosromaani, jonka pohjana ovat todelliset, ratkaisematta jääneet surmatyöt Tampereella vuosina 1991-96.

Pehmeäkantinen, 132 s.

ISBN 978-952-7197-13-4

Tilaa verkkokaupasta

Kiukaan ohjelma Helsingin kirjamessuilla 25. – 28.10.2018

Kiuas osallistuu tänä syksynä Helsingin kirjamessuille. Meillä on myyntipöytä osastolla 7, paikalla 7k138 (osasto 7:lle voi suunnistaa vaikkapa Messukeskuksen aluekartan avulla). Olemme paikalla koko messujen ajan eli torstaista sunnuntaihin, ja myyntipöydältämme löytyy kaikkia Kiukaan ja Hexen Pressin kirjoja verkkokauppahintoja edullisemmin. Osa vanhemmista kirjoista on tarjolla erikoisedulliseen hintaan, eli kannattaa saapua paikalle.

Eero Paloheimo on tavattavissa myyntipisteellämme lauantaina 27.10. klo 12-14. Häneltä saa signeerattuja kappaleita uudesta kirjasta.

M. A. Meretvuo on tavattavissa myyntipisteellämme lauantaina 27.10. klo 15-16. Myös häneltä voi pyytää signeerausta.

Myös muita Kiukaan kirjailijoita ja henkilökuntaa voi tavata myyntipisteellä. Tule rohkeasti juttelemaan!

Muita kirjauutisia

Hege Storhaugin menestysteoksen Islam – Yhdestoista vitsaus kolmatta painosta on edelleen saatavilla verkkokaupastamme. Jos tahtoo lukea yhden kokonaisesityksen Euroopan islamisoitumisesta, suositeltavin valinta on Storhaugin kirja. Storhaugin ajatuksiin voi tutustua katsomalla hänen viime maaliskuisen haastattelunsa AlfaStudio-ohjelmassa. Suomen Uutiset julkaisi Maria Asunnan arvostelun Storhaugin kirjasta 23.2.2018.

Kiukaan verkkokaupassa on lokakuun ajan voimassa tarjous: jokaisesta yli 35 euron tilauksesta saa tilaajalahjana vuonna 2015 ilmestyneen Sarastus-kirjan. Kovakantinen, 329-sivuinen teos sisältää Sarastuksen keskeiset kirjoitukset lehden kolmen ensimmäisen ilmestymisvuoden ajalta. Tarjous koskee kaikkia verkkokaupan tuotteita (Kiukaan ja Hexen Pressin kirjat, divarikirjat, oheistuotteet).

Itsenäisyyspäivänä järjestetään jälleen juhlakonsertti Bar Rock Bearissa (Nietostie 11, Vantaa). Esiintyjinä ovat tällä kertaa Vapaudenristi, Pagan Skull ja ainakin yksi yllätysesiintyjä. Tilaisuudessa on Kiukaan myyntipöytä, josta voi ostaa kirjoja, Sarastuksen t-paitoja ja muuta mukavaa. Liput ovat myynnissä Kiukaan verkkokaupassa. Lipun verkosta ostanut voi tulostaa kuitin ja esittää sen ovella.

Keikalle järjestetään viime vuoden tapaan bussikuljetus, joka lähtee Hietaniemestä heti 612-kulkueen päätyttyä. Tarkemmista yksityiskohdista ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Myös bussilipun voi ostaa Kiukaan verkkokaupasta. Bussilipun ostaneiden nimet laitetaan listaan, ja bussiin pääsee ilmoittamalla nimensä. Jos ostatte useamman lipun, lähettäkää tiedot muista matkustajista sarastuksen sähköpostiin sarastus@outlook.com. HUOM! Lippu sisältää vain kuljetuksen keikkapaikalle, kotiinpaluusta on huolehdittava itse. Paluumatka ei kuitenkaan ole ongelma, sillä busseja kulkee pitkin yötä sekä Helsinkiin että pohjoisen suuntaan.

Tietoja

This entry was posted on 13 lokakuun, 2018 by in Kulttuuri and tagged , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: