SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan kirjauutisia & syksyn alustava ohjelma

Kiuas Kustannuksella on ollut aktiivinen kevät, ja hiljalleen olemme alkaneet jo valmistautua vuoden 2018 kirjasyksyyn. Seuraavassa hiukan viime aikojen uutisia sekä alustavia tietoja tulevan syksyn julkaisuohjelmasta.

Maaliskuun alussa ilmestyivät Kiukaan ensimmäiset kevään kirjat, Joseph de Maistre -käännös Mietteitä Ranskasta ja Jarmo Teinilän romaani Puhallintehdas. Molempia on saatavilla verkkokaupastamme, ja ne löytyvät myös yleisistä kirjastoista. Muutama linkki siihen, mitä teoksista on kevään aikana eri medioissa kirjoitettu:

 

 

  • Timo Vihavaisen arvio Joseph de Maistren kirjasta. ”De Maistren teokset ovat tärkeitä kaikille aikakaudesta (ja omasta ajastamme) vakavasti kiinnostuneille juuri siksi, etteivät ne edusta ns. modernia ajattelua, vaan sen vaihtoehtoa. Ajatus siitä, että Ranskan vallankumous olisi merkinnyt koko länsimaisen sivilisaation irtautumista omasta todellisesta perinnöstään ja lähtemistä ajelehtimaan ei toki ole uusi. Lähtöruutuun ei varmastikaan ole paluuta, mutta on varsin terveellistä palata katselemaan tuon suurten ratkaisujen ajan maailmaa. Kustantajalle taas kiitoksia kulttuurityöstä ja kääntäjä/kommentoijalle hyvästä suorituksesta.”
  • De Maistren kääntäjä Mika Keräsen essee ”Joseph de Maistren poliittisesta teologiasta”.
  • Jarmo Teinilä Sarastuksen laajassa haastattelussa 23.2.
  • Tenho Kiiskisen arvostelu Jarmo Teinilän Puhallintehtaasta Oikeassa Mediassa”Puhallintehdas on outo ja pelottava romaani. Sen kieroutuneessa maailmassa kaikki on päätetty ennalta. Elämä on elokuvaa, jonka katsomisen moni jättää hyvällä syyllä kesken. (…) Julmana aikalaisanalyysina ja kertomuksena pienen ihmisen suurista valinnoista Puhallintehdas muistuttaa Juha Seppälän 2000-luvun askeettisia romaaneja, mutta eräänlaisena happoversiona. Teinilä uskaltaa niin tyylin kuin sisällön suhteen piirun verran enemmän.”
  • Henkilökuvajuttu Teinilästä Turun Sanomissa 27.3. Artikkeli on maksumuurin takana, mutta jutusta löytyy skannattu versio Kiukaan Facebook-sivulta.

 

Hege Storhaugin teos Islam – Yhdestoista vitsaus, joka herätti huomiota jo viime syksynä, myytiin kevään aikana loppuun. Huhtikuun lopulla kirjasta ilmestyi odotettu toinen painos, jota on saatavilla verkkokaupastamme. Uuteen painokseen kääntäjä Timo Helin on tehnyt joitakin korjauksia. Storhaug vieraili Kiukaan ja Alfa-TV:n kutsumana Suomessa 18.-19.3. Vierailun aikana Storhaug esiintyi eri tilaisuuksissa ja oli näkyvästi esillä eri medioissa. Linkkejä:

 

 

Timo Hännikäisen esseekokoelma Medusan kasvot. Kirjoituksia kauhusta ilmestyi Kiukaan alamerkki Hexen Pressiltä 15.5. Ahkerasti ennakkotilattu kirja on saatavilla verkkokaupastamme (Hexen Pressin osasto). Virtuaalimaailmasta löytyy teoksesta pari ennakkoon julkaistua makupalaa:

 

 

Kiukaasta tuli kuluvana keväänä alv-velvollinen, ja arvonlisäveron piiriin siirtyminen pakotti meitä nostamaan hiukan hintoja verkkokauppamme tuotteissa. Korotukset ovat kuitenkin maltillisia, ja useimpien kirjojen hinnat sekä Kiukaan omissa teoksissa että divariosastolla säilyivät ennallaan. Niin verot kuin postikulut sisältyvät edelleen tuotteiden hintoihin, eikä niitä siis lisätä erikseen tilaussummaan. Divariosastolla on ollut aktiivista koko kevään ajan, ja tuotelisäyksiä tulee valikoimaan viikoittain.

Syksyn 2018 ohjelma

Syksyn 2018 kustannusohjelma on vielä osittain auki, mutta kahden kirjan julkaisu on tähän mennessä varmistunut. Jos ohjelmaan tulee vielä lisäyksiä, tiedotamme niistä sekä Sarastuksessa että Kiukaan Facebook-sivulla. Alustava ohjelmamme sisältää seuraavat teokset:

 

Eero Paloheimo: Kiinalainen juttu

Vuonna 2005 tekniikan tohtori ja syväekologinen ajattelija Eero Paloheimo ryhtyi uskaliaaseen projektiin, joka saattaisi vaikuttaa koko planeetan tulevaisuuteen. Hän lähti suunnitelemaan ja rakentamaan Kiinaan ekokaupunkia, jossa arki ja ekologisen elämäntavan teoriat löisivät kättä. Kaupungista oli tarkoitus tulla tulevaisuuden laboratorio, jossa liikenne olisi sähköistä, kaikki tuotanto kierrättävää, energia saasteetonta ja vesiongelmat ratkaistu. Kiinassa kaikki tuntui olevan mahdollista: länsimaiden tekemät kohtalokkaat virheet voitaisiin siellä vielä välttää, eikä elintärkeitä hankkeita hidastaisi loputon keskustelu ja kokoustaminen. Mutta kuinka projektille lopulta kävi?

Eero Paloheimon yhdestoista teos ”Kiinalainen juttu” on tarkka dokumentti toistakymmentä vuotta kestäneestä ekokaupunkihankkeesta. Paloheimo kuvaa siinä kiinalaista yhteiskuntaa ja mentaliteettia, jotka poikkeavat odottamattoman paljon siitä, mihin lännessä on totuttu. Ekokaupunkiprojektin tilinteon ohella kirja sisältää paljon mielenkiintoista ja absurdiakin kuvausta niin suomalaisesta kuin kiinalaisesta byrokratiasta, liike-elämästä, arjesta, politiikasta, kaupunki- ja maaseutuelämästä. Paloheimo kertoo, miten arvovaltakiistat helposti pilaavat jalotkin tarkoitusperät.

”Kiinalaisen jutun” ydinsanoma on vakava: maapallon kohtalonkysymys on koko yhteiskunnan läpikäyvä tekninen vallankumous, jonka tulisi tapahtua nopeasti ja laajalla rintamalla.

Ilmestyy lokakuussa

(Lue Eero Paloheimon haastattelu Sarastuksessa)

M. A. Meretvuo: Pilvikädet  (Hexen Press)

”Tuntuu kuin olisin kohdannut jotakin, joka tapahtui samaan aikaan sekä omassa mielessäni että ulkopuolisessa todellisuudessa. Tuntuu kuin oman mieleni varjopuoli, ja koko maailman varjopuoli olisi esittäytynyt minulle tuolla hetkellä. Päivän ja yön, tietoisen ja tiedostamattoman kontrasti levittäytyi silmieni eteen, mutta tuo tiedostamaton oli jotakin niin kauhistuttavaa, että en voinut ymmärtää sitä.”

Tamperelainen 23-vuotias nuorimies elää eristäytynyttä elämää ja työskentelee tavaratalon varastossa. Vapaa-aikansa hän käyttää valokuvaamisen, musiikin ja salatieteellisten harrastusten parissa. Ympäröivästä yhteiskunnasta ja ihmisistä hän tuntee ajautuneensa niin kauas, etteivät ne herätä hänessä juuri muuta kuin halveksuntaa. Häntä kuitenkin vaivaavat muistin aukot, ja uniharjoituksilla hän pyrkii selvittämään menneisyytensä. Mutta mysteeri syvenee unikuvien ja todellisuuden sekoittuessa toisiinsa. Miten häilyvät muistot ja unien symbolit kytkeytyvät menneisyyden selvittämättömiin kuolintapauksiin hänen kotikaupunginosassaan?

”Pilvikädet” on tietokirjastaan ”Seksin ja uskonnon vaiettu historia” tunnetun M. A. Meretvuon ensimmäinen romaani. Se on okkultistinen kauhukertomus, tutkielma yli-ihmismentaliteetista sekä rikosromaani, jonka pohjana ovat todelliset, ratkaisematta jääneet surmatyöt Tampereella vuosina 1991-96.

Ilmestyy lokakuussa

(Lue M. A. Meretvuon kirjoitus ”Faustinen ihminen monikulttuurisuuden aikakaudella” Sarastuksessa)

Kirjojen julkaisuaikatauluista, ennakkotilausmahdollisuuksista ja syksyn ohjelman mahdollisista lisäyksistä tulee lisätietoa kesän ja alkusyksyn mittaan, kiinnostuneiden kannattaa seurata Kiukaan Facebook-sivuja. Kiuas osallistuu tulevana syksynä myös Helsingin kirjamessuille, mistä tiedotamme lisää myöhemmin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: