SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan kirjakevät 2019: Rolf Peter Sieferle, Timo Hännikäinen, F. Roger Devlin

Kiuas Kustannuksen kevään ohjelma sisältää kolme uutta teosta, joista kaksi ilmestyy helmi-maaliskuun vaihteessa ja kolmas toukokuussa. Kirjojen tarkemmasta ilmestymisaikataulusta ja ennakkotilausmahdollisuudesta ilmoitetaan myöhemmin Kiukaan Facebook-sivulla. Seuraavassa lyhyt esittely kirjoista.

Helmi-maaliskuu:

Rolf Peter Sieferle: Finis Germania

Saksalainen historioitsija Rolf Peter Sieferle (1949-2016) kirjoitti teoksia laajasta aihepiiristä. Hän tuli tunnetuksi ympäristöhistorian pioneerina ja toimi ilmastoasiantuntijana Angela Merkelin hallituksessa. Sieferle edusti 1960-luvun uusvasemmistoa, mutta tuli ajan myötä yhä kriittisemmäksi sukupolvensa aatteita kohtaan. Sieferle teki itsemurhan syyskuussa 2016, ja hänen viimeinen teoksensa ”Finis Germania” ilmestyi postuumisti seuraavana vuonna. Kollektiivisen syyllisyyden kulttia ja Saksan maahanmuuttopolitiikkaa ruoskiva kirja aiheutti valtavan kohun ja oli yksi vuoden suurimpia bestsellereitä kotimaassaan. Moni älymystön edustaja tuomitsi sen ”ääriainesten pamfletiksi” ja ”taantumukselliseksi”, ja Der Spiegel jopa poisti sen myydyimpiä kirjoja esittelevältä listaltaan. Tämä ei kuitenkaan vähentänyt teoksen suosiota.

”Finis Germania” ilmestyy nyt suomeksi Olli Virtasen käännöksenä. Se on kylmän estoton katsaus sivilisaatiosairauteen, jonka oireita ovat historian karkea yksinkertaistaminen, pakkomielle turvallisuuteen, politiikan kuolema ja aistillisuuden palvonta. Sieferle kuvaa diagnoosia tekevän lääkärin tavoin länsimaista yhteiskuntaa, jota sisäiset ristiriidat ovat kuljettamassa demografiseen ja ekologiseen haaksirikkoon.

ISBN 978-952-7197-14-1

Sarastuksessa on aiemmin julkaistu ”Finis Germanian” katkelmat ”Auschwitzin opetus” ja ”Aikamme paradokseja”, sekä Michael Walkerin kaksiosainen Sieferlen ajattelua käsittelevä essee ”Rolf Peter Sieferle ja aikakausien vaihtuminen” (Osa 1 ja Osa 2).

Timo Hännikäinen: Ilman (Uusi laitos)

Timo Hännikäisen ”Ilman”, alaotsikoltaan ”Esseitä seksuaalisesta syrjäytymisestä”, ilmestyi ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten. Se oli yksi vuoden 2009 kirjatapauksista ja herätti laajaa polemiikkia puolesta ja vastaan. Omakohtainen, brutaalin suora ja mustan huumorin sävyttämä kuvaus miehen seksuaalisesta yksinäisyydestä osui hermoon kulttuurissa, jossa seksuaalinen kuvasto tunkeutuu kaikkialle ja haluttavuus on kovinta sosiaalista valuuttaa. Myöhemmin teoksesta on tullut kulttikirja, joka löytää edelleen uusia lukijoita.

Vuosikausia loppuunmyytynä ollut ”Ilman” ilmestyy nyt uutena laitoksena. Se sisältää tekijän uuden esipuheen, jossa Hännikäinen tarkastelee kirjaansa ja sen julkaisun jälkimaininkeja kymmenen vuoden jälkeen. Lukijan näkökulman tarjoaa jälkisanoissaan toimittaja ja kriitikko Tenho Kiiskinen, joka käsittelee kirjan merkitystä aikansa kirjallisessa ja mielipideilmastossa.

ISBN 978-952-7197-15-8

Toukokuu:

F. Roger Devlin: Seksuaaliutopia

Seksuaalinen vallankumous alkoi länsimaissa 1960-luvulla hurmioituneissa vapauden tunnelmissa. Törmättyään todellisuuteen se muuttui sekasorroksi, jonka keskellä elämme yhä. Yhdysvaltalainen F. Roger Devlin tarkastelee kirjassaan avioerojen räjähtämistä, lapsettomuutta, sukupuoliroolien katoamista ja yksiavioisuuden murenemista, joka johti eroottiseen yltäkylläisyyteen muutamilla ja yksinäisyyteen useimmilla. Devlin etsii nykytilanteen juuria niin miehen kuin naisen biologiasta, eikä kavahda tabuaiheita kuten naisten masokismia ja hypergamiaa. Hän arvostelee niin feminismiä kuin tavanomaisia konservatiivisia kantoja, ja viitoittaa tietä ulos utopiasta, joka muuttui painajaiseksi.

Jarno Alanderin kääntämä ”Seksuaaliutopia” on Devlinin ensimmäinen suomeksi julkaistu teos.

ISBN 978-952-7197-16-5

Sarastuksessa on aiemmin julkaistu ”Seksuaaliutopiaan” sisältyvä essee ”Kysymys naisten masokismista” sekä F. Roger Devlinin puhe Awakening-konferenssissa Helsingissä 8.4.2018.

Kiukaan kaikki aiemmat julkaisut sekä laaja valikoima divarikirjoja on saatavilla Kiukaan verkkokaupasta. Verkkokaupassa on tällä hetkellä kirja-ale, jossa kaikkia Kiukaan vuoden 2016 kirjoja saa hintaan 10 € / kpl. Joukkoon kuuluvat siis Oswald Spenglerin klassikkotutkielma ”Ihminen ja tekniikka”, Timo Hännikäisen kirjoituskokoelma ”Sanansäilä”, Milla Hannulan tietokirja ”Kiistamaa” ja Teppo Paulaston romaani ”Vastapaavi”. Tarjous on voimassa tammikuun loppuun.

Tietoja

This entry was posted on 4 tammikuun, 2019 by in Kulttuuri and tagged , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: