SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan syksyn ohjelma & muita kirjauutisia

 

Kiuas Kustannuksen kevään kirjat on saatu lukijoiden ulottuville, ja nyt on aika tiedottaa syksyn 2019 julkaisuohjelmasta. Kiukaalta ilmestyy syksyllä kaksi uutta teosta, joista seuraavaksi lyhyet esittelyt. Alamerkki Hexen Press tiedottaa omista julkaisuistaan niiden varmistuttua, joten kannattaa seurata Kiukaan verkkosivuja sekä kustantamon sivuja Facebookissa ja MeWe:ssa.

Tenho Kiiskinen: Humanismin paheet

Max Weberin mielestä tärkein kysymys on, millaisia ihmistyyppejä kulttuuri tuottaa. Tämä on lähtökohtana myös Tenho Kiiskisen esseekokoelmassa ”Humanismin paheet”. Kirjassa pureudutaan yhden aikamme tuottaman ihmistyypin, humanistin, luonteenomaisiin asennoitumistapoihin, perversioihin ja ajatusvirheisiin.

Hyvän maun rajoista piittaamatta Kiiskinen paljastaa keskiluokkaisen maailmanparantajuuden taustalla jylläävät primitiiviset voimat. Yksilö- ja nautintokeskeisen kulttuurin kääntöpuolena on rituaalinen itseruoskinta, armoton statuskamppailu ja kosminen aisankannattajuus. Sen synnyttämän yhteiskunnan käyttöenergiana on ihmisten luonnollinen viha toisiaan kohtaan. Kiiskisen analyysi on keskisormennäyttö moralistiselle tunnepolitiikalle ja erimielisiin kohdistuvalle sadismille. Tekstissä kukkivat julkeat kärjistykset ja kauas totuttua pidemmälle menevä musta huumori. Tämä kirja kannattaa lukea ennen kuin se kielletään.

Humanismin paheet” on toimittajana ja kriitikkona työskennelleen Tenho Kiiskisen esikoisteos.

Timo Hännikäinen: Pyhä yksinkertaisuus

Euroopan noitavainot, Ranskan vallankumouksen ja Suomen sisällissodan joukkoterrori, Neuvostoliiton 1930-luvun ilmiantohysteria, Dresdenin pommitus, vasemmistoon kohdistunut ajojahti 1940-50-lukujen Yhdysvalloissa… Nämä ovat esimerkkejä hyvässä uskossa tehdystä pahasta. Lähimmäisenrakkauden, tasa-arvon, demokratian ja ihmisyyden nimissä on pyhitetty tekoja, joita tavanomaisen logiikan puitteissa pidettäisiin pöyristyttävinä. Veren käyttäminen uljaan uuden maailman lannoitteena on innoittanut älykkäitä ja oppineita ihmisiä siinä missä harhaisia kiihkoilijoita ja katujen rupusakkia.

Timo Hännikäisen uusi kirja on sumeilematon katsaus historian pimeälle puolelle. Lukuisten esimerkkitapausten valossa se tarkastelee idealistisin motiivein tehdyn pahan psykologiaa. Esiin nousevat aatteet ja yksilöt, jotka ovat pelkistäneet maailman valon ja pimeyden taistelukentäksi, ja joille alhaisten keinojen käyttäminen ei ole pelkästään välttämätöntä vaan myös sankarillista. Historialliset esseet valottavat myös omaa aikaamme, jossa pahan ulkoistava ajattelutapa on jälleen valtavirtaistumassa.

Pyhä yksinkertaisuus” usuttaa lukijaa kysymään itseltään: mitä en olisi valmis tekemään asiani puolesta?

Kirjojen tarkemmasta ilmestymisaikataulusta ja ennakkotilausmahdollisuudesta tiedotetaan erikseen.

Kevään kirjauutisia

Loppukevään kirjauutuus, F. Roger Devlinin Seksuaaliutopia, tuli painosta kuluneella viikolla ja on nyt saatavilla Kiukaan verkkokaupasta. Ensimmäisessä Awakening-konferenssissakin vierailleen Devlinin kirjasta on julkaistu Sarastuksessa kevään aikana kaksi tekstiä, jotka antavat hyvää osviittaa kirjan sisällöstä. Kirjan esipuheessa Devlin selvittää lähtökohtiaan, ja essee ”Perhearvoja” käsittelee mielenkiintoisella tavalla markkinataloutta, ydinperhettä ja niin sanottuja kolmannen tien liikkeitä.

Samaan aikaan Devlinin kirjan kanssa tuli saataville neljäs painos Hege Storhaugin menestysteoksesta Islam – Yhdestoista vitsaus. Kolmas painos myytiin loppuun aiemmin keväällä, eikä ajan hermoon osuneen kirjan suosio osoita laskun merkkejä. Storhaugin teos on oivallinen esimerkki siitä, että kirja voi löytää tehokkaasti lukijansa, vaikka valtavirtainen media vaikenisi siitä korrektiussyistä. Ja ennen kaikkea se on kirja, joka panee kattavasti ja vastaansanomattomasti yhteen pakettiin sen, mitä islamilaisen maahanmuuton vaikutuksista tarvitsee tietää. Jos islamisaatiokysymyksestä pitäisi suositella yhtä tiettyä kokonaisesitystä, paras valinta olisi Storhaugin kirja.

Kevään aiemmat kirjat, Rolf Peter Sieferlen Finis Germania ja uusi laitos Timo Hännikäisen kulttimaineen saavuttaneesta kirjasta Ilman, ovat nekin saaneet laajan lukijakunnan. Seuraavassa linkkejä kirja-arvosteluihin ja näytekatkelmiin:

Jasmina Ollikainen: Finis Germania – Saksan ja länsimaiden loppu? (Arvostelu, Kansalainen 23.4.)

Timo Vihavainen: Menneisyyden varjo (Arvostelu Finis Germaniasta blogissa, 7.3.)

Timo Hännikäinen: Saksan viimeinen myytti (essee Finis Germaniasta, Sarastus 27.2.)

Rolf Peter Sieferle: Auschwitzin opetus (katkelma)

Rolf Peter Sieferle: Aikamme paradokseja (katkelmia)

Timo Hännikäinen: Ilman – esipuhe vuoden 2019 laitokseen (Marginalia-blogi, 5.2.)

Facebookin lisäksi Kiuas löytyy nyt myös MeWe-yhteisöpalvelusta. MeWe on sosiaalisen median alusta, jossa on Facebookin hyvät ominaisuudet, mutta ilman mielivaltaista sensuuria ja paremmalla yksityisyyden suojalla. Suosittelemme lukijoillemme lämpimästi MeWe:n käyttöä. Kiuas lisää koko ajan aktiviteettiaan siellä, ja MeWe-sivullemme tulee sellaistakin sisältöä, jota Facebook-sivultamme ei löydy. Palveluun on helppo rekisteröityä, ja koska se on olennaisilta osiltaan Facebookin kaltainen, sen käyttämisen oppii nopeasti.

Viime syksyn ja kuluvan kevään aikana Kiukaan verkkokaupan toiminta on ollut erityisen vilkasta, ja Kiukaan omien kirjojen lisäksi lukijat ovat yhä suuremmin joukoin löytäneet kaupan divariosaston. Divaripuolta on kiitelty laajasta ja laadukkaasta valikoimasta, edullisista hinnoista sekä nopeista toimitusajoista. Valikoima kasvaa koko ajan, ja äskettäin divaripuolelle avautui myös elokuvaosasto, jonka tuotteista löytyy laatuelokuvaa klassikoista moderneihin merkkiteoksiin. Kaikki levyt ovat hyväkuntoisia, ja tuotetiedoista löytyvät merkinnät tekstityksestä ja alueesta.

Kiuas kiittää lukijoita kuluneesta keväästä.

Tietoja

This entry was posted on 26 toukokuun, 2019 by in Kulttuuri and tagged , , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: