SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kutsu itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen

Itsenäisyyspäivä lähestyy, ja samalla päivän hienoin yleisötapahtuma, 612-kulkue. Kutsumme kaikki lukijat mukaan tapahtumaan, joka edellisvuosien tapaan alkaa kokoontumisella Töölön torille tiistaina 6.12. kello 18:30. Torilla kuullaan puhe ja lauletaan Maamme-laulu, jonka jälkeen soihtukulkue lähtee kohti Hietaniemen hautausmaata, missä suoritetaan seppeleenlasku sankarihaudalle. Juhlapuhujasta ja muista yksityiskohdista ilmoitetaan tarkemmin lähempänä tapahtumaa 612.fi-yhdistyksen verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla.

Kulunut vuosi on ollut erityislaatuinen jokaiselle isänmaalliselle suomalaiselle. Ukrainan sota on osoittanut paitsi sen, että pienet kansakunnat ovat edelleen vaarassa joutua laajentumishaluisten imperiumien uhriksi, myös sen, että vahva kansallishenki mahdollistaa tehokkaan puolustautumisen paljon suurempaakin vihollista vastaan. Tavallisten suomalaisten Ukrainalle niin sanoin kuin teoin osoittama solidaarisuus on osoittanut, että usko kansojen itsemääräämisoikeuteen on meissä syvällä. Olemme myös ymmärtäneet, että taistelu kansojen olemassaolosta on yleiseurooppalainen asia ja että Euroopan kansat ovat siinä samassa veneessä. Herännyt isänmaallinen henki on huomattava valonlähde tänä muuten synkkänä aikana. Vuoden 2022 itsenäisyyspäivä on siis juuri oikea hetki kokoontua kunnioittamaan menneiden sukupolvien uhrauksia.

612 on itsenäisyyspäivän tapahtumista se, joka parhaiten noudattaa juhlapäivän alkuperäistä henkeä. Se ei ole poliittisen eliitin tai median, vaan tavallisen kansan juhla. Siellä kokoontuu tämän hetken Suomi karsimattomana ja suodattamattomana, rehellisen rosoisena mutta silti arvokkaana. Ketään ei suljeta pois. Osallistujilta vaaditaan vain asiallista käytöstä ja tilaisuuden järjestäjien ohjeiden noudattamista, ja tähän toiveeseen yhtyy myös Sarastuksen toimituskunta.

Näissä merkeissä toivotamme hyvää itsenäisyyspäivän odotusta.

Tietoja

This entry was posted on 15 marraskuun, 2022 by in Muuta and tagged , , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: