SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan loppukevät 2021

Kuluva vuosi on käynnistynyt Kiukaalla tehokkaasti, ja nyt on aika valaista lähikuukausien ohjelmaamme. Loppukevään aikana julkaisemme vielä kaksi uutta kirjaa, joista seuraavassa lyhyet ennakkoesittelyt.

M. A. Meretvuo: Turvallisuuspolitiikka

Turvallisuuspolitiikka tuo sanana mieleen Naton, hävittäjähankinnat ja yleisen asevelvollisuuden. Se on kuitenkin paljon enemmän kuin poliittisia päätöksiä, prosesseja tai niihin liittyvää julkista keskustelua. Se on tapa hahmottaa paitsi valtioiden välisiä suhteita, myös ihmisten suhdetta yhteiskuntaan, ja tämä hahmottaminen voi tapahtua joko realismin tai idealismin lähtökohdista. Kirjassaan M.A. Meretvuo pureutuu valtioiden ja ihmisten välisten suhteiden taustalla vaikuttaviin vallan, turvallisuuden ja kansallisten intressien teemoihin. Vastapainona Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tällä hetkellä vallitsevalle liberalismille kirja esittelee klassisen realismin ydinajatuksia, realismin uudempia koulukuntia, geopolitiikan perusteita ja tarkastelee kymmenen vuoden takaista arabikevättä poliittisen filosofian välinein. Lisäksi se tutkii terrorismin ja kulttuurisodan kaltaisia aikamme ilmiöitä ja niihin liittyvää keskustelua poliittisen realismin näkökulmasta.

ISBN 978-952-7197-27-1

Pehmeäkantinen. Ilmestyy toukokuussa.

Karin Boye: Kallokaiini

Kallokaiinin tapahtumat sijoittuvat tulevaisuuden Maailmanvaltioon, joka valvoo kansalaisiaan herkeämättä ja käy jatkuvaa sotaa naapurivaltionsa kanssa. Kansalaiset kuuluvat valtiolle, heidät erotetaan lapsena perheistään, kasvatetaan valtion laitoksissa ja sijoitetaan työskentelemään johonkin tuotannonalaan erikoistuneeseen kaupunkiin. Toisinajattelu kitketään ilmiantoverkostoin ja itsekrittiikkiseremonioin.

Yksi Maailmanvaltion asukkaista on Leo Kall, järjestelmään vakaasti uskova kemisti. Hän on kehittänyt ruiskeen, joka saa ihmiset paljastamaan sisimmät tuntonsa ja salaisuutensa. Turvallisuusviranomaiset kiinnostuvat Kallin keksinnöstä, koska se tarjoaa mahdollisuuden kriminalisoida tekojen lisäksi myös väärät ajatukset. Kokeet aineella aloitetaan, mutta seuraukset ovat arvaamattomat, sillä kaikilla on jotain salattavaa…

Vuonna 1940 ilmestynyt Kallokaiini on ruotsalaisen Karin Boyen (1900-1941) tunnetuin romaani. Se on tieteis- ja dystopiakirjallisuuden klassikko, joka ennakoi muun muassa George Orwellin visioita. Se heijasteli ilmestymisaikanaan 1900-luvun totalitaaristen valtioiden kehitystä, mutta sen ajankohtaisuus on myöhemmin vain kasvanut. Yli kymmenelle kielelle käännetty Kallokaiini ilmestyy nyt Olli Virtasen uutena suomennoksena.

ISBN 978-952-7197-28-8

Pehmeäkantinen. Ilmestyy toukokuussa.

Kirjojen tarkemmasta ilmestymisaikataulusta ja ennakkotilausmahdollisuudesta tiedotetaan myöhemmin Kiukaan tileillä Facebookissa, Twitterissä ja MeWessä.

***

Alkuvuoden kirjamme, Jean Raspailin Pyhien leiri ja Timo Hännikäisen ABC-kirja, ilmestyivät helmikuun lopulla ja molempia saa verkkokaupastamme. Ohessa joitakin kirjoista tähän mennessä ilmestyneitä arvosteluja:

Timo Vihavainen: Ilmestyskirjan aikoja (Pyhien leiri)

Jussi K. Niemelä: Lännen syvin olemus (Pyhien leiri)

Timo Vihavainen: Selviytymisopas? (ABC-kirja)

Tenho Kiiskinen: Petturien piiritanssi (Pyhien leiri)

Suomen koronatilanne alkaa jälleen muistuttaa viime kevättä, ja uusia rajoitustoimia on odotettavissa lähiviikkoina. Liikkumisrajoitukset eivät kuitenkaan vaikuta Postin toimintaan tai siellä asiointiin, joten Kiukaan kirjat tulevat jatkossakin lukijoille tavalliseen tapaan. Suosittu divariosastomme on varautunut tilanteeseen hankkimalla aktiivisesti lisää kirjoja valikoimaan, joten puoleemme kannattaa kääntyä taistelussa ikävystymistä vastaan.

Toivotamme jaksamista kevääseen kaikille lukijoille.

Tietoja

This entry was posted on 28 maaliskuun, 2021 by in Kulttuuri and tagged , , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: