SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan syksy 2020 & muita kirjauutisia

Kirjasyksy lähestyy, ja Kiukaan julkaisuohjelma alkaa hahmottua.

Jiri Kerosen pitkään odotettu ja pari kertaa siirtynyt Pekka Siitoin teoriassa ja käytännössä on viimein ilmestymässä tänä syksynä. Alustava julkaisuajankohta on syyskuun puolivälin jälkeen; ilmoitamme tarkasta julkaisupäivästä ja ennakkotilausmahdollisuudesta Kiukaan kanavissa sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter, MeWe, Instagram) lähitulevaisuudessa. Ohessa vielä kirjan takakansiteksti:

Pekka Siitoin (1944-2003) oli okkultisti, uusnatsi, showmies ja rivologi. Jiri Keroselle hän oli myös vapaa yksilö, joka toteutti ihanteitaan sovinnaisuudesta ja hyvästä mausta piittaamatta. Kirjan nimen mukaisesti Keronen käsittelee Siitoimen hahmoa teoriassa ja käytännössä.

Teoriaosiossa saa päähuomion Pekka Siitoimen omalaatuinen metafysiikka, jossa yhdistyivät teosofian, kabbalan, satanismin ja gnostilaisuuden eri puolet sekä aimo annos historialllista spekulaatiota natsien väitetyistä okkultistisista puuhista. Käytäntöosio taas pureutuu siihen, miten Siitoimen filosofisia näkemyksiä voi toteuttaa omassa elämässään. Se sisältää muun muassa ohjeet kiljun tekemiseen, puolueen perustamiseen ja mustan messun pitämiseen.

”Pekka Siitoin teoriassa ja käytännössä” on ensimmäinen laaja esitys kultti-ikoniksi nouseen originellin maailmankatsomuksesta.

ISBN 978-952-7197-21-9

Siitoin-kirjan ohella Kiuas julkaisee syksyllä kaksi uutta teosta. Kansikuvat ja tarkemmat tiedot sivumääristä ym. julkistetaan myöhemmin.

Teppo Paulasto: Mesenaatti

Yksityisetsivä Markus Karvonen on pitänyt matalaa profiilia syksyn 2015 pakolaiskriisiin liittyneen rikosvyyhdin jälkeen. Mutta paluu tapahtumien polttopisteeseen alkaa, kun menestyvän lääkärin vaimo palkkaa Karvosen etsimään nuoren naisen kanssa ulkomaille karannutta miestään. Lääkärin yllättävän kidnappauksen myötä tapaukseen kytkeytyvät maanalainen pornobisnes, itämafia, ihmiskauppa, uusnatsit, anarkistit, Metoo-liike ja ongelmanuorten auttajaksi julistautunut psykopaattinen rikollispomo. Muodokkaisiin naisiin ja laadukkaaseen piipputupakkaan mieltyneen yksityisetsivän seikkailu Tampereen alamaailmassa on yhtä farssimainen ja siloittelematon kuin nykyhetken Suomi. Karvonen luovii keskenään sotivien sukupuolten, poliittisten ryhmien ja yhteiskuntaluokkien välissä yrittäessään selvittää yhä irvokkaampia piirteitä saavan rikoksen. Hänen maineensa on jo huono, mutta nyt vaarassa on myös henki.

Vuoroin räävittömän hauska ja puistattava ”Mesenaatti” on Teppo Paulaston (s. 1968) neljäs teos. Se on itsenäinen jatko-osa vuonna 2016 ilmestyneelle romaanille ”Vastapaavi”.

ISBN 978-952-7197-23-3

Pehmeäkantinen. Ilmestyy syyskuussa.

Sarastus-kirja 2

Vuonna 2012 perustettu verkkolehti Sarastus on kahdeksan vuoden ajan syväluodannut politiikkaa, kulttuuria ja filosofiaa tavalla, jota ei valtamediassa näe. Se on kerännyt ympärilleen joukon näkemyksellisiä kirjoittajia ja toiminut ajatushautomona, jossa erilaiset kansallismieliset, identitaariset ja arvokonservatiiviset näkökulmat kohtaavat. Tämä uusi valikoima sisältää lehden keskeisiä kirjoituksia vuosilta 2016-2020.

ISBN 978-952-7197-24-0

Kovakantinen. Ilmestyy marraskuussa.

Muita kirjauutisia

Korona-aikana Kiuas toimitti runsaasti lukemista kirjallisuuden ystäville kirjastojen ja monien kirjakauppojen ollessa suljettuna. Epidemia-ajan tarjouksia oli useita, ja verkkokaupan myynti kasvoi selvästi poikkeustilakuukausina.

Kiukaan verkkokauppa uudistui heinäkuussa. Uudistuneessa kaupassa yli 20 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 20 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut. Monien divariosaston kirjojen hintaa on laskettu reilusti, eli isompien erien tilaaminen on nyt entistä edullisempaa. Kirjat on oletusnäkymässä lajiteltu aakkosjärjestykseen tekijän sukunimen mukaan, ja asiakas voi myös muokata lajitteluperustetta esimerkiksi uusimmasta tuotteesta vanhimpaan oikean ylälaidan valikosta. Myös yksittäisen teoksen haku on helpompaa: hakusanan antamia tuloksia klikatessa siirrytään sivulle, josta tuotteen voi tilata. Kaiken kukkuraksi verkkokaupassa voi nyt maksaa myös kortilla. Maksuvälineiksi käyvät Visa, Visa Electron, Mastercard, MobilePay, Pivo ja Siirto.

Viime syksyn ja tämän kevään suosituimpiin kirjoihimme kuuluu Tenho Kiiskisen Humanismin paheet. Verkkolehti Kansalainen haastatteli äskettäin Kiiskistä esikoisteoksesta ja uusista kirjasuunnitelmista.

Keväällä ilmestyneet Oswald Spenglerin Preussilaisuus ja sosialismi ja Theodore Kaczynskin Teollinen yhteiskunta ja sen tulevaisuus ovat herättäneet paljon mielenkiintoa. Ohessa pari lukijan näkökulmaa kirjoihin:

Tenho Kiiskinen: Rosvon vai virkamiehen valta? (Kansalainen)

Olli Virtanen: Mietteitä Unabomberin manifestista (Sarastus)

Näissä merkeissä toivotamme kaikille lukijoille innostavaa kirjasyksyä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: