SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Scandinavian Airlinesia ei ole olemassakaan

JIM GOAD   (suomentanut Timo Hännikäinen)

Jos olette skandinaaveja – tai, oikeammin, jos pidätte itseänne skandinaaveina –, Scandinavian Airlines on ottanut tehtäväkseen tiedottaa, että teitä ei ole olemassa.

Viime tiistaina lentoyhtiö käytännössä läimäytti 21 miljoonaa tanskalaista, norjalaista ja ruotsalaista kasvoille lähes kolmeminuuttisella mainoksella nimeltä ”Mikä on aidosti skandinaavista?”. Heidän vastauksensa kuului ”ei mikään”, ja se annettiin kansanmurhamaisen jäätävästi. Tässä mainoksen tekstisisältö kokonaisuudessaan:

Mikä on aidosti skandinaavista? Ei yhtään mikään. Nada. Niente. Sellaista ei ole olemassakaan. Kaikki on kopioitua.

Meidän demokratiamme? Se on kreikkalaisten keksintöä. Vanhempainvapaa? Kiitos siitä, Sveitsi. Skandinaaviset tuulimyllyt keksittiin itse asiassa Persiassa. Teimme saksalaisesta polkupyörästä peruskulkuvälineen kaupungeissamme. Kiitos, Saksa! Entä ruisleipä? Se on turkkilaista. Tanskalainen voileipä? Hollantilaista. Entä lakritsi? Se on kiinalaista. Juhannussalko? Saksalainen. Ja pahempaa on tulossa.

Huhun mukaan oi-niin-ruotsalaiset lihapullat eivät olekaan niin ruotsalaisia, vaan turkkilaisia. Edes tanskan kieli ei ole tanskalaista. Se on itävaltalaista. Ja Norjan ylpeyden, paperiliittimen, keksi itse asiassa amerikkalainen. Ja kun kerran alkuun pääsimme… Amerikka, kiitos että otit ensimmäiset askeleet naisten oikeuksien tiellä.

Me emme ole parempia kuin viikinkiedeltäjämme. Varastamme kaiken mistä pidämme ulkomaanmatkoilta, muokkaamme sitä vähän, ja voilá.

Se on aidosti skandinaavista. Maailmalle meneminen innostaa meitä ajattelemaan isosti, vaikka olemme pieniä. Joka kerta kun menemme ulkomaille, löydämme värejä, innovaatioita, edistystä, lainaamme sitä mikä on kaikkialla parasta. Tavallaan Skandinavian toivat tänne pala palalta tavalliset ihmiset, jotka löysivät kodin parhaat puolet kaukaa kotoa. Maltamme tuskin odottaa, mitä ihanaa tuotte kotiin seuraavaksi.

Kun kertojanääni sanoo, ettei skandinaavista identiteettiä ”ole olemassakaan”, pieni pohjoismainen tyttö kohauttaa olkapäitään niin kuin se olisi pikkujuttu, josta vain pitää päästä yli. Ja kun ”viikinkiedeltäjämme” mainitaan, heidät mainitsee isohampainen musta mies. Muissa kohdissa näytetään fenotyyppisen skandinaavisia naisia synkkinä ja jopa epätoivoisina siitä, ettei heillä ole omaa kulttuuria tai identiteettiä.

Mainos uskottelee, että turkkilaisilla ja kiinalaisilla – ja jopa kauheilla saksalaisilla! – on oma kulttuuri, ja että he ovat jotakin muuta kuin kulttuurisia sarjanäpistelijöitä, toisin kuin tyhjät ja olemattomat skandinaavit.

DNA-testini mukaan olen 0,6-prosenttisesti skandinaavi. Minua ei siis voi kutsua Sveniksi, mutta jotain se silti on. Eli ainakin 0,6 prosenttia minusta ottaa tämän henkilökohtaisesti. Sisäinen viikinkini karjuu raivosta juuri nyt.

Thomas Hylland Eriksen on Oslossa asuva antropologi, ja jos tiedätte jotakin Franz Boasin ympärille kehkeytyneestä henkilökultista, huomaatte että ”antropologi” on vain toinen nimitys ”kulttuurimarxilaiselle”. Boasin julkilausuttu tavoite oli ”dekonstruoida enemmistö […] ja tehdä se perusteellisesti, niin ettei sitä enää voisi kutsua enemmistöksi.” Aleksandr Solženitsyn sanoi, että ”tuhotakseen kansan on ensin katkottava sen juuret.” Scandinavian Airlinesin mainos jopa muistuttaa Toisen Mooseksen kirjan kehotusta ”kukistaa heidän alttarinsa, murskata heidän patsaansa ja hakata maahan heidän asera-karsikkonsa.”

Kyseessä on sama väsynyt virsi, jonka olemme kuulleet sukupolvien ajan: valkoista Eurooppalaista kulttuuria ei ole olemassakaan. Samat, ilmeisesti huonomuistisina syntyneet ihmiset väittävät että vaikkapa Papua-Uudessa-Guineassa on aito ja merkityksellinen kulttuuri, vaikka siinä paikassa ei ole oikeasti keksitty muuta kuin erilaisia tapoja työntää luu nenän läpi.

Puhalluslampun, kuulalaakerin, dynamiitin ja nykyaikaisen jääkaapin lisäksi tanskalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset keksivät lukuisia asioita, suuret kiitokset niistä. En edes ymmärrä miksi tästä kiistellään – ellei sitten tarkoituksena ole vääristää historiaa syntyperäisten skandinaavien lannistamiseksi perin pohjin.

Entä mitä nämä kallisarvoiset maahanmuuttajat tuovat Skandinaviaan, paitsi ruotsalaisten tyttöjen livestreamattuja kolmituntisia raiskauksia? Rehellinen kysymys. En tiedä vastausta.

Ulkomaalaisilla”, mikä Skandinaviassa yleensä tarkoittaa ”islaminuskoisia turvapaikanhakijoita”, on huikea yliedustus Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa tapahtuvissa raiskauksissa.

On paljon asioita, joita lehdistössä ei kerrota – kuten se, miltä syntyperäinen ruotsalainen tyttö näyttää neljän somaliraiskaajan käsittelyn jälkeen.

Siitäkään ei juuri puhuta, että norjalainen päivälehti muutti otsikon ”Ulkomaalaiset yliedustettuina raiskaustilastoissa” muotoon ”Uusi seksuaalikulttuuri muovaa hyökkäyksiä”. Tai että Tanskan Lehdistönvapausyhdistyksen puheenjohtaja tuomittiin ”vihapuheesta” vain siksi, että hän oli huomauttanut muslimien yliedustuksesta raiskaustilastoissa. Tai että Ruotsin lehdistö puhuu muslimiraiskaajista ”ruotsalaisina” vaikka he eivät edes olisi Ruotsin kansalaisia. Tai että Ruotsin media usein muokkaa raiskaajan ihonväriä ja pikselöi hänen kasvonsa saadakseen hänet näyttämään valkoisemmalta.

Ette kuule siitä, että Ruotsin poliisi antoi parkkisakkoja muslimimellakoitsijoiden polttamien autojen omistajille.

Ette kuule mitään siitä, mitä Norjassa asuva ystävä kertoi minulle vuonna 2011:

Moni ystäväni molemmilta puolilta [poliittista] aitaa on hakattu, ryöstetty, raiskattu, ja heistä tuntuu etteivät viranomaiset tutki heidän tapauksiaan kunnolla… Moni maahanmuuttaja esittää kovanaamaa isoissa jengeissä, joissa valkoisiin kohdistuvat rodulliset herjat ja uhkaukset ovat yleisiä, mutta heti kun vastaan tulee valkoinen jengi, he alkavat ruikuttaa vainoamisesta ennen kuin kukaan on edes kohottanut oikeaa käsivarttaan…

Ette kuule, että kun ruotsalaiset yrittävät epätoivoisesti levittää tietoa tilanteesta, heitä syytetään ”rasistisen propagandan” kylvämisestä:

Kaikkialta ryöppyää raportteja siitä, miten poliisi ei enää kykene estämään ja tutkimaan ruotsalaisiin kohdistuvia rikoksia… Kun poliittinen johto ja poliisi osoittavat enemmän myötätuntoa murhaajille kuin heidän uhreilleen, sen ei enää voi antaa tapahtua protestoimatta.

Eikä tietenkään ole ”rasistista” väittää skandinaavien olevan kulttuurittomia. Uusien säädösten mukaan on jollakin maagisella tavalla rasisminvastaista kertoa skandinaaveille, jotka periytyvät tuota maailmankolkkaa 12 000 vuoden ajan asuttaneista ihmisistä, että heidän ”kulttuurinsa” on läpikotaisin varastettua tai ansaitsematta saatua.

Ei, ”rasistista” on vain havaita kaksoisstandardi, ja lähes kansanmurhaa on sanoa siitä jotakin.

Ymmärsittekö? Teidän ei tarvitse sanoa mitään kielteistä ei-skandinaaveista saadaksenne rasistin leiman. Teidän tarvitsee vain vastata näihin kirkuviin rienauksiin, joita skandinaaveja vastaan syydetään.

Teille ei kerrota, että Ruotsissa asuvat nigerialaissyntyiset räppärit saattavat olla pikkuisen vihamielisiä vaatiessaan avoimesti valkoisten ampumista ja orjuuttamista.

Teille ei myöskään kerrota äskettäisestä tanskalaisesta meta-analyysistä, jonka mukaan ”asuinalueen etnisen monimuotoisuuden ja sosiaalisen luottamuksen eri muotojen välillä on huomattava negatiivinen korrelaatio.”

Sen sijaan saatte kuulla masokistisesta norjalaismiehestä, joka tuntee syyllisyyttä kun hänet raiskannut somali karkotettiin. Sama mies julisti ylpeästi häpeäänsä: ”Olen ensisijaisesti ihminen, enkä norjalainen.”

Scandinavian Airlinesin mainoksestaan välittömästi saama palaute oli ylivoimaisesti kielteistä, kielteisiä kommentteja oli suunnilleen 50 yhtä myönteistä kohden. Tietenkään se ei voinut olla yleisön rehellinen reaktio. Ei, siitä syytettiin rasistitrollien organisoimaa häirintäkampanjaa.

Ja vaikka lentoyhtiö oli sanonut ettei skandinaavisuutta ole olemassakaan, se jälkeenpäin ilmoitti olevansa ”ylpeä skandinaavisesta perinnöstämme”.

Minusta tällainen lahopäinen radikaali egalitarismi – alias ”egalitotalitarismi” – on suunniteltu aiheuttamaan mielenhäiriöitä sekä niissä, jotka nielevät moisen pötypuheen, että niissä jotka pakotetaan kuuntelemaan sitä.

Jotenkin tuntuu, etteivät viikingit olleet kovin hyviä kuuntelijoita. Voisimme oppia heiltä paljon.

Jim Goad on yhdysvaltalainen kirjailija, joka tunnetaan mm. kulttilehdestään ANSWER Me! ja kirjastaan The Redneck Manifesto. Oheinen kirjoitus on julkaistu Taki’s Magazinessa 17.2.2020. Goadin kotisivut löytyvät täältä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: