SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan syksyn kirjat saatavilla

Kiukaan syksyn 2019 kirjat tulivat juuri painosta, muutama päivä edellä ilmoitetusta aikataulusta. Ne ovat saatavilla Kiukaan verkkokaupasta. Syksyn ohjelma käsittää kaksi teosta, joista seuraavassa lyhyet esittelyt ja pari aiheeseen liittyvää linkkiä.

Tenho Kiiskinen: Humanismin paheet

Max Weberin mielestä tärkein kysymys on, millaisia ihmistyyppejä kulttuuri tuottaa. Tämä on lähtökohtana myös Tenho Kiiskisen esseekokoelmassa ”Humanismin paheet”. Kirjassa pureudutaan yhden aikamme tuottaman ihmistyypin, humanistin, luonteenomaisiin asennoitumistapoihin, perversioihin ja ajatusvirheisiin.

Hyvän maun rajoista piittaamatta Kiiskinen paljastaa keskiluokkaisen maailmanparantajuuden taustalla jylläävät primitiiviset voimat. Yksilö- ja nautintokeskeisen kulttuurin kääntöpuolena on rituaalinen itseruoskinta, armoton statuskamppailu ja kosminen aisankannattajuus. Sen synnyttämän yhteiskunnan käyttöenergiana on ihmisten luonnollinen viha toisiaan kohtaan. Kiiskisen analyysi on keskisormennäyttö moralistiselle tunnepolitiikalle ja erimielisiin kohdistuvalle sadismille. Tekstissä kukkivat julkeat kärjistykset ja kauas totuttua pidemmälle menevä musta huumori. Tämä kirja kannattaa lukea ennen kuin se kielletään.

”Humanismin paheet” on toimittajana ja kriitikkona työskennelleen Tenho Kiiskisen esikoisteos.

Pehmeäkantinen, 213 s.

ISBN 978-952-7197-17-2

Tilaa Kiukaan verkkokaupasta

  • Tenho Kiiskinen on avustanut Sarastusta useamman vuoden ajan, ja ”Humanismin paheet” -kirja sai alkunsa Sarastuksessa ilmestyneestä kirjoitussarjasta. Sarastuksessa ilmestyneet osat sekä muut Kiiskisen kirjoitukset löytyvät täältä.

Timo Hännikäinen: Pyhä yksinkertaisuus

Euroopan noitavainot, Ranskan vallankumouksen ja Suomen sisällissodan joukkoterrori, Neuvostoliiton 1930-luvun ilmiantohysteria, Dresdenin pommitus, vasemmistoon kohdistunut ajojahti 1940-50-lukujen Yhdysvalloissa… Nämä ovat esimerkkejä hyvässä uskossa tehdystä pahasta. Lähimmäisenrakkauden, tasa-arvon, demokratian ja ihmisyyden nimissä on pyhitetty tekoja, joita tavanomaisen logiikan puitteissa pidettäisiin pöyristyttävinä. Veren käyttäminen uljaan uuden maailman lannoitteena on innoittanut älykkäitä ja oppineita ihmisiä siinä missä harhaisia kiihkoilijoita ja katujen rupusakkia.

Timo Hännikäisen uusi kirja on sumeilematon katsaus historian pimeälle puolelle. Lukuisten esimerkkitapausten valossa se tarkastelee idealistisin motiivein tehdyn pahan psykologiaa. Esiin nousevat aatteet ja yksilöt, jotka ovat pelkistäneet maailman valon ja pimeyden taistelukentäksi, ja joille alhaisten keinojen käyttäminen ei ole pelkästään välttämätöntä vaan myös sankarillista. Historialliset esseet valottavat myös omaa aikaamme, jossa pahan ulkoistava ajattelutapa on jälleen valtavirtaistumassa.

”Pyhä yksinkertaisuus” usuttaa lukijaa kysymään itseltään: mitä en olisi valmis tekemään asiani puolesta?

Pehmeäkantinen, 186 s.

ISBN 978-952-7197-18-9

Tilaa Kiukaan verkkokaupasta

Muita kirjauutisia

Kiukaan alamerkki Hexen Press julkaisee lokakuussa legendaarisen pirtusalakuljettaja Algoth Niskan muistelmat ”Seikkailuni”. Kirja ilmestyi alkujaan ruotsiksi vuonna 1931, ja nyt se ilmestyy ensimmäistä kertaa suomeksi Kyösti Helinin käännöksenä. Niska tuli tunnetuksi kieltolain aikana kuljettamalla Suomeen suuria määriä pirtua, jota hän myi pääasiassa Helsingin ylemmille yhteiskuntakerroksille. Lisäksi hän ehti elämänsä aikana mm. pelata ammattilaisjalkapalloa, osallistua Helsingin valtaukseen sisällissodassa ja salakuljettaa juutalaisia turvaan Hitlerin Saksasta. Seikkailunhaluisen hahmon vaiheista voi lukea enemmän vaikkapa tästä historioitsija Kari Kallosen artikkelista.

Niskan muistelmat sopivat oivallisesti lukemiseksi viinamäen miehille ja -naisille, sekä merenkulusta ja kieltolain historiasta kiinnostuneille. Kiuas tiedottaa myöhemmin erikseen tarkasta ilmestymisaikataulusta ja ennakkotilausmahdollisuudesta.

Loppukeväästä ilmestynyt suomennos F. Roger Devlinin kirjasta Seksuaaliutopia on löytänyt lukijansa tehokkaasti. Teoksesta kirjoittivat myös Henry Laasanen blogissaan ja Marko Hamilo Oikeassa Mediassa. Seksuaaliutopiaa saa Kiukaan verkkokaupan lisäksi kaikista suurista kotimaisista verkkokirjakaupoista.

Oswald Spengler -käännös Ihminen ja tekniikka ehdittiin jo ilmoittaa loppuunmyydyksi, mutta varaston perukoilta löytyi vielä parisenkymmentä kappaletta, ja ne laitettiin myyntiin verkkokauppaan. Ne ovat viimeiset painoksesta, joten kannattaa pitää kiirettä jos haluaa omansa. Spenglerin ystäville on kuitenkin luvassa lisää ilonaiheita. Olli Virtanen on valmistelemassa käännöstä Spenglerin teoksesta Preussentum und Sozialismus eli Preussilaisuus ja sosialismi. Vuonna 1919 ilmestynyt teos on Spenglerin keskeisistä kirjoituksista ainoa vielä suomentamaton, ja sen on tarkoitus ilmestyä Kiukaalta ensi keväänä.

Kiuas toivottaa kaikille lukijoille innostavaa kirjasyksyä.

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: