SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan kevät 2023 ja muita kirjauutisia

Vuosi on loppusuoralla, ja on aika tiedottaa tulevista julkaisuista. Kiukaan kevään 2023 ohjelma käsittää kolme teosta, joista seuraavaksi lyhyet esittelyt. Tarkoista ilmestymisajankohdista, ennakkotilausmahdollisuudesta ja muista yksityiskohdista ilmoitetaan myöhemmin sosiaalisen median kanavillamme (Facebook, Twitter, MeWe, Instagram, Telegram).

Helmi / maaliskuu:

Timo Hännikäinen: Stalinin muotokuva

’Stalinin muotokuva’ on tutkielma rajattomasta vallasta ja sen käytöstä. Iosif Stalin (1878-1953) oli Venäjän yksinvaltiaista yksinvaltaisin ja hallitsi imperiumia, jollaisesta tsaarit saattoivat vain haaveilla. Timo Hännikäisen uuden kirjan yhdeksän lukua käsittelevät Stalinia eri näkökulmista: terrorilla hallinneena valtiomiehenä, sotapäällikkönä, imperiuminkokoajana, miehenä joka rakensi itsestään yli-ihmistä, viimein vanhuksena jonka mielenterveys raunioitui. Lisäksi tuodaan esiin Stalin elokuvafanina, kirjallisuuden lukijana ja kielitieteen harrastajana.

Diktaattorin persoona ja sen vaikutus hänen luomaansa järjestelmään ovat kirjan kovaa ydintä. Mutta Hännikäinen käsittelee Stalinia myös venäläisen hallintoperinteen jatkajana, joka yritti modernisoida maansa samalla kun vei sen asukkailta kaiken poliittisen ja taloudellisen vapauden. Hänen valtakauttaan ja rikoksiaan on mahdoton ymmärtää tuntematta niiden vuosisataista kasvualustaa. Kirjan viimeinen luku kuvaa Stalinin perintöä nykypäivässä. Ukrainan sota on palauttanut stalinismin menetelmät kerralla suurvaltapolitiikan ytimeen.

ISBN 978-952-7197-36-3

Theodore Kaczynski: Teollinen yhteiskunta ja sen tulevaisuus (TOINEN PAINOS)

Unabomberina tunnetun Theodore Kaczynskin manifesti myytiin loppuun viime keväänä. Kirjaa on kyselty jatkuvasti, joten päätimme ottaa siitä uuden painoksen. Alati ajankohtainen, levottomuutta herättävä teos kuuluu 1900-luvun jälkipuoliskon keskeisiin poliittisiin kirjoituksiin, ja kiinnostus Kaczynskin henkilöä ja ajatuksia kohtaan on koko ajan kasvussa.

ISBN 978-952-7197-22-6

Toukokuu:

Tuulia Matilainen: Viime yönä näin unta

Opintonsa loppuun saattanut Hannes saa töitä puhelinmyyntifirmasta, joka myy Elämänvettä, kaikkiin vaivoihin avun tuovaa ihmelääkettä. Hänen arkensa täyttää työ tyrannimaisen pomon alaisuudessa ja suhde salaperäiseen Ansaan. Samalla ympäri Suomea tapahtuu sarja selittämättömiä väkivallantekoja ja onnettomuuksia, joilla näyttää olevan yhteys firman myymään tuotteeseen. Entä miten Hanneksen outo, vuosia sitten kadonnut äitipuoli liittyy kaikkeen? Tuulia Matilaisen kolmas romaani on mysteeri ja psykologinen kauhukertomus, joka kommentoi hirtehisesti nykyaikaista työelämää sekä ihmisen ikuista halua paeta menneisyyttään ja säilyä nuorena.

Tuulia Matilainen (s. 1972) on Akaassa asuva kirjailija, jonka kerronnassa mahdollinen liittyy mahdottomaan, outo on tavallista ja unista tulee totta. Hänen kiitetty pienoisromaaninsa ”Kunnes kuulen niiden tulevan” ilmestyi Hexen Pressiltä vuonna 2017.

ISBN 978-952-7197-37-0

Muita kirjauutisia

Kirjasyksyn päätteeksi muutamia linkkejä arvosteluihin ja videoihin, joissa käsitellään syksyllä 2022 ilmestyneitä kirjojamme.

Elämän ja kuoleman häilyvän rajan kauneus: haastattelussa Azov-vapaaehtoistaistelija Carolus Löfroos (Aki Cederbergin haastattelu ”Vapaaehtoiset”-teoksen kirjoittajasta Carolus Löfroosista. Ilmestynyt alun perin Porvoon Kipinä -lehdessä.)

Hyvin kirjoitettu dokumentti Ukrainan ensimmäisestä sodasta (Jari Mäkäräisen arvostelu Carolus Löfroosin ”Vapaaehtoisista” Alfa-TV:n verkkosivuilla.)

Azovin mies muistelee (Harri V. Hietikon arvostelu Carolus Löfroosin ”Vapaaehtoisista” Pohjanmaan Maanpuolustaja -lehdessä. Kirjoitus löytyy sivulta 18.)

Vapaaehtoisena Ukrainan sodassa (Ville Vänskän arvostelu Carolus Löfroosin ”Vapaaehtoisista” Kylkirauta-lehdessä. Kirjoitus löytyy sivulta 64.)

Knut Hamsun: Ruohottuineilla poluilla (Timo Hännikäisen esitelmä Knut Hamsunista ja hänen loppuvuodesta suomeksi ilmestyneestä teoksestaan ”Ruohottuneilla poluilla”.)

Natsien kätyri? (Timo Vihavaisen arvostelu Knut Hamsunin kirjasta ”Ruohottuneilla poluilla”.)

Tenho Kiiskinen: Suuri peli (Tenho Kiiskisen haastattelu ”Suuri peli” -kirjan julkaisutilaisuudessa.)

Jasmina Jalosen arvostelu Tenho Kiiskisen ”Suuresta pelistä” (Kansalainen, 27.12.2022)

Kaikkia vuoden 2022 kirjojamme on saatavilla Kiukaan verkkokaupasta. Kannattaa huomioida myös loppuvuoden alennusmyynti: useita vanhempia julkaisujamme on nyt tarjolla todelliseen asevelihintaan.

Näissä merkeissä kiitämme lukijoita kuluneesta vuodesta ja toivotamme hyvää uutta vuotta 2023.

%d bloggaajaa tykkää tästä: