SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Nato ja itäisen Euroopan väestörakenne

JAMES A. (suomentanut Timo Hännikäinen)

On eräs väite, jota Kremliä myötäilevät niin sanotut nationalistit alituiseen esittävät. Se menee suunnilleen näin: ”Jos Viro ja muut itäisen Euroopan maat jatkavat Naton jäseninä, niiden väestörakenne tuhoutuu… jonakin päivänä! Olisi parempi olla yhteistyössä Venäjän kanssa!”

Osoitan, miksi argumentti ei kestä lähempää tarkastelua. Käytän Viroa esimerkkinä, koska olen itse virolainen ja tämä argumentti kohdistetaan usein meihin, mutta sama pätee useimpiin ellei kaikkiin itäisen Euroopan maihin.

Ensinnäkin väitteen esittäjät menevät aina hämilleen kun kerron, että Viro on ollut EU:n ja Naton jäsen 18 vuotta, Puola on kuulunut Natoon 23 vuotta, eikä näiden maiden yleinen väestörakenne ole muuttunut. Tavanomainen vastaus kuuluu: ”Olet väärässä… jonakin päivänä! Odota vain! Niin kävi Amerikassa ja niin käy vielä Virossa ja Puolassakin!”

Venäjä vahingoitti Viron väestörakennetta yhdessä kuukaudessa enemmän kuin Nato-jäsenyys on vahingoittanut sitä 18 vuodessa.

Kesäkuussa 1941 kymmeniä tuhansia baltteja karkotettiin kotimaistaan vankileireille ympäri Neuvostoliittoa. Yli puolet heistä oli naisia ja alle 16-vuotiaita lapsia. Kaikkein tehokkain keino vahingoittaa maan väestörakennetta on hankkiutua eroon naisista ja lapsista. Miehen osuus lisääntymiseen lasketaan minuuteissa, naisen osuus on vähintään yhdeksän kuukautta. Näin syntyy pullonkaula, kun populaatio menettää liikaa naisia.

Virosta karkotettiin yhteensä noin 21 000 ihmistä (vuoden 1940 väkiluku oli noin 1,1 miljoonaa), ja pelkästään kesäkuussa 1941 karkotettiin yli 10 000, heistä 7000 naisia ja lapsia. Muistettakoon, että tässä on vain karkotettujen lukumäärä. Siihen eivät sisälly kaikki NKVD:n, puna-armeijan ja muiden tekemät murhat.

Kuten tavallista, karkotetut paikalliset asukkaat korvattiin venäläisillä. Tämän vuoksi Eric Strikerin hokema, että ”Neuvostoliitto oli juutalaisten hallitsema, lakatkaa syyttämästä venäläisiä” kuulostaa niin ontolta itäeurooppalaisten korvissa. Totta kyllä, Neuvostoliiton johdossa oli paljon juutalaisia. Mutta kun itäeurooppalaisia lähetettiin gulageihin, heitä ei korvattu juutalaisilla vaan sirppiä ja vasaraa heiluttavilla etnisillä venäläisillä, koska he olivat kantaväestöä uskollisempia neuvostoprojektille.

Vielä tänäänkin Virossa on venäläinen väestönosa, jonka Neuvostoliitto toi maahan miehityksen aikana. Ennen Neuvostoliittoa Viro oli käytännössä kokonaan virolainen, lukuunottamatta pientä määrää suomalaisia, latvialaisia ja saksalaisia siellä täällä. Maassa oli myös erittäin pieni juutalaisvähemmistö. Vuonna 1941 Viro oli ensimmäinen maa, jonka Saksa julisti ”juutalaisista vapaaksi”. Venäjä ei kuitenkaan tuonut maahan pelkästään kymmeniä tuhansia venäläisiä, vaan myös juutalaisyhteisön.

Viron kannalta pahinta olisi joutua Venäjän miehittämäksi, jolloin ovet olisivat auki kymmenille miljoonille aasialaisille muslimeille ja venäläisille, jotka ohentaisivat väestörakennettamme entisestään. On päivänselvää, että jos Venäjä miehittäisi Viron, se aloittaisi venäläistämisen uudelleen. Virossa on tällä hetkellä noin miljoona virolaista (noin 30% Viron väestöstä on etnisiä venäläisiä), ja jos meidät pakotettaisiin ryhtymään samaan entiseen projektiin 150 miljoonan ihmisen kanssa, joista miljoonat ovat muita kuin eurooppalaisia ja joista yksikään ei ole virolainen, väestörakenteemme tuhoutuisi lopullisesti ja samalla saattaisi tuhoutua koko Viron kansa ja kulttuuri.

Kuten historia on osoittanut, parasta Viron väestörakenteen kannalta on liittyä sotilasliittoihin, jotka pitävät Venäjän aisoissa.

Virolaisten karkotukset ja venäläisten pakkoasuttaminen maahan ei kuitenkaan ole koko totuus Neuvosto-Viron demografiasta.

Virolaiset ovat ylpeitä siitä, että olimme ensimmäinen itäisen Euroopan kansa, joka solmi itselleen edullisen rauhansopimuksen Neuvostoliiton kanssa Viron itsenäisyyssodan jälkeen vuonna 1920. Sopimus turvasi koko alueemme uudessa Viron kansallisvaltiossa. Mutta siinä missä me olimme ylpeitä, oli Neuvostoliitto katkera, mikä on yksi syy siihen, että myöhemmän neuvostomiehityksen aikana jopa virolaisten sotaveteraanien lapset joutuivat vainon kohteeksi. Erityisesti NKVD:n hävityspataljoonat harjoittivat luonteenomaista punaista terroriaan Virossa.

Angloamerikkalaisilla ”nationalisteilla” on tapana lakaista maton alle se tosiseikka, että Vladimir Putinin isä palveli NKVD:n hävityspataljoonissa, joiden jäsenten ideologinen tausta tarkastettiin paljon perusteellisemmin kuin tavallisten puna-armeijan sotilaiden. NKVD muodosti kommunistisia kuolemanpartioita, ja niihin liittyäkseen piti olla valmis tappamaan eurooppalaisia lapsia aatteen nimissä.

Kyllä, lainaamani lähde on Wikipedia, koska se on helpoiten saatavilla oleva englanninkielinen lähde. Jos haluaa perusteellisemman ja tarkemmin dokumentoidun selvityksen aiheesta, kehotan vierailemaan Miehitysten ja vapauden museossa Tallinnassa.

Tuhansia ihmisiä, joukossa suuri määrä naisia ja lapsia, surmattiin ja kymmeniä kyliä, kouluja ja julkisia rakennuksia poltettiin maan tasalle. Erään koulupojan, Tullio Lindsaan, kätten kaikki luut murskattiin ja sen jälkeen häntä puukotettiin pistimellä, koska hän oli heiluttanut Viron lippua. Mauricius Parts, Viron itsenäisyyssodan veteraanin Karl Partsin poika, upotettiin happoon. Elokuussa 1941 kaikki Viru-Kabalan kylän asukkaat tapettiin, joukossa kaksivuotias lapsi ja kuuden päivän ikäinen vauva. Partisaanisota käynnistyi vastareaktiona hävityspataljoonien julmuuksille; kymmenet tuhannet miehet muodostivat metsäveljien yksiköitä suojellakseen paikallista väestöä. Toisinaan hävityspataljoonat polttivat ihmisiä elävältä. Virossa ne murhasivat 1850 ihmistä. Melkein kaikki heistä olivat partisaaneja tai aseettomia siviilejä.

Kautlan verilöyly on yksi esimerkki hävityspataljoonien toimista. Siinä murhattiin 20 siviiliä ja tuhottiin kymmeniä maatiloja. Monia tapettuja myös kidutettiin. Verraten pieni kuolonuhrien määrä johtuu tiedusteluryhmä Ernasta, joka onnistui murtamaan alueen neuvostosaarron ja auttamaan useita siviilejä pakenemaan.

Jostakin syystä kaikkein kiivaimmin Kremlin vastaiset ja Nato-myönteiset Euroopan maat ovat myös valkoisimpia. Näyttää siltä, että sotilasliittoon kuuluminen ei vaikuta maan omaan kulttuuriin niin kauan kuin sen ei anna vaikuttaa.

Nato piittaa vain sotilaallisesta osallistumisesta liiton toimintaan. Todellinen ongelma on EU, ja jopa EU on parempi kuin Venäjän federaatio, sillä valkoista väestöä puolustavilla järjestöillä on suuremmat toimintavapaudet EU:ssa kuin Venäjällä.

Amerikkalaiset osaavat vain projisoida omat epäonnistumisensa itäiseen Eurooppaan. ”Se tapahtui meille, niinpä se tapahtuu teillekin.”

Nimimerkki James A. on virolainen kirjoittaja. Kirjoitus on ilmestynyt Counter-Currents -verkkojulkaisussa 30.5.2022.

%d bloggaajaa tykkää tästä: