SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan kevät 2022

Kiukaalla valmistaudutaan täyttä vauhtia kevääseen, ja nyt on aika tiedottaa alkuvuoden julkaisuohjelmasta ja kertoa muita kirjauutisia.

Alkuvuoden kirjamme menevät painoon tulevan viikon aikana ja ovat nyt ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. Maaliskuussa ilmestyy kaksi teosta, joista seuraavassa lyhyet esittelyt:

August Strindberg: Inferno (Hexen Press)

Vuonna 1898 ilmestynyt ”Inferno” on ruotsalaisen August Strindbergin (1849-1912) tunnetuimpia ja eurooppalaisen kirjallisuuden merkillisimpiä teoksia. Strindberg kuvaa siinä aikaansa Pariisissa, jolloin hän yritti omistautua tieteellisille tutkimuksille mutta päätyikin samoilemaan okkultismin maailmassa. Kirjasta sai nimensä tekijän ”infernokautena” tunnettu syvä henkinen kriisi, joka johti uudenlaisten ilmaisumuotojen etsimiseen ja löytämiseen. ”Inferno” on autofiktiivinen dokumentti tästä kriisistä ja fin de sièclen eurooppalaisesta sielunmaisemasta. Strindbergin metodina on katsoa maailmaa mielipuolen silmin ja kuvata näkemänsä varmalla ammattitaidolla. Todellisuus näyttäytyy mystisenä kudelmana, joka on täynnä hyviä ja huonoja ennusmerkkejä.

”Inferno” ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa suomeksi. Mika Keräsen käännös perustuu alkuperäiseen ranskankieliseen käsikirjoitukseen, johon sisältyy myös osia Strindbergin kirjasta ”Sylva sylvarum”, essee ”Hautajaisetydejä” ja mysteerinäytelmä ”Coram populo”. Kirjan taustoja valottaa Jussi K. Niemelän esipuhe.

ISBN 978-952-7197-31-8

Ennakkotilaa verkkokaupasta

Sarastus 2: Kirjoituksia vuosilta 2016-2021

Vuonna 2012 perustettu verkkolehti Sarastus on kymmenen vuoden ajan syväluodannut politiikkaa, kulttuuria ja filosofiaa tavalla, jota ei valtamediassa näe. Se on kerännyt ympärilleen joukon näkemyksellisiä kirjoittajia ja toiminut ajatushautomona, jossa erilaiset kansallismieliset, identitaariset ja arvokonservatiiviset näkökulmat kohtaavat. Tämä valikoima sisältää lehden keskeisiä kirjoituksia vuosilta 2016-2021.

Valikoiman kirjoittajat ovat Jukka Aakula, Jarno Alander, Olli Huovinen, Timo Hännikäinen, Mika Keränen, Tenho Kiiskinen, Tuukka Kuru, Rami Leskinen, Tapio Linna, M. A. Meretvuo, Seppo Oikkonen, Jasmina Ollikainen, Veli Pesonen, Olavi Pohjanen, N. A. Saramo, Lauri Stark, Elias Susiluoto, Kai-Henrik Tiiainen, Olli Virtanen ja Tiina Wiik.

ISBN 978-952-7197-24-0

Ennakkotilaa verkkokaupasta

Molempien kirjojen arvioitu ilmestymisajankohta on 10.3., mahdollisista aikataulumuutoksista ja muista yksityiskohdista tiedotetaan tarkemmin sosiaalisen median kanavillamme (Facebook, Twitter, Instagram, MeWe, Telegram). Ennakkotilanneiden kappaleet postitetaan välittömästi kirjojen tultua painosta.

***

Kiuas on juuri saanut sovittua Carolus Löfroosin kirjan The Foreigner Group – Our War in Ukraine 2014-2015 suomenkielisen laitoksen julkaisemisesta. Ruotsissa asuva, asepalveluksensa Suomessa suorittanut Carolus Löfroos osallistui vuosina 2014-15 vapaaehtoisena Ukrainan sotaan hallituksen joukoissa. Krimin miehityksen suututtama Löfroos liittyi vapaaehtoispataljoona Azoviin ja osallistui sen riveissä taisteluihin venäläismielisiä separatisteja vastaan. Löfroosia haastateltiin sodan alkuvuosina laajalti suomalaisissa tiedotusvälineissä, muun muassa Iltalehdessä ja Ylen verkkosivuilla. The Foreigner Group on Löfroosin muistelmateos sodasta. Siinä saavat äänen Azovin ulkomaalaisvapaaehtoiset, jotka tarttuivat aseisiin puolustaakseen Ukrainan kansallista itsemääräämisoikeutta.

Tiedotamme Löfroosin kirjasta ja sen ilmestymisaikataulusta tarkemmin kevään aikana. Syksyn ohjelma on vielä suunnitteluvaiheessa, mutta tässä vaiheessa paljastettakoon, että sen tekijänimiin kuuluvat näillä näkymin ainakin Tenho Kiiskinen ja Knut Hamsun.

Kiuas toivottaa kaikille lukijoille mielenkiintoista kevättä.

Tietoja

This entry was posted on 12 helmikuun, 2022 by in Kulttuuri and tagged , , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: