SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kutsu 612-kulkueeseen

Viime vuonna 612-soihtukulkuetta, kuten muitakaan itsenäisyyspäivän suuria yleisötapahtumia, ei järjestetty koronarajoitusten takia. Nyt vastaavia rajoituksia ei ole, joten voimme iloksemme ilmoittaa, että kulkue järjestetään perinteiseen tapaan. Kutsumme kaikki kynnelle kykenevät lukijat mukaan. Kokoontuminen on itsenäisyyspäivänä klo 18:30 Töölön torilla, missä kuunnellaan juhlapuhe ja lauletaan kansallislaulu. Juhlapuhujana on tänä vuonna Kristian Viding, joka myös juontaa tilaisuuden. Torilta lähdetään kansallislaulun jälkeen etenemään Hietaniemen hautausmaalle, jossa suoritetaan seppeleenlasku sankarihaudalle.

Tapahtumaa järjestävä 612.fi-yhdistys on ilmoittanut Facebook-sivuillaan seuraavaa:

612.fi-yhdistys järjestää, viime vuoden poikkeustilan jälkeen, edellisten vuosien tapaan myös tänä vuonna soihtukulkueen Helsingin Hietaniemen sankarihautausmaalle itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 klo 18:30.

Oman aikamme poikkeustilan jälkeen me haluamme erityisesti tänäkin vuonna korostaa kansaamme vuonna 1918 jakaneen aseellisen tragedian sijaan sitä kansallista yhtenäisyyttä, josta talvisodan henki ja sotien jälkeinen jälleenrakennus saivat voimansa.

Yhteiskunnallinen eriarvoistuminen ja poliittinen polarisaatio on lyönyt kiilaa suomalaisten väliin vaikka juuri epävarmoina aikoina pienen kansan suurin voimavara on yhtenäisyys.
Korostamme edelleen yhdistyksenä kansallista yhtenäisyyttä ja kutsumme kaikki itsensä isänmaallisiksi mieltävät suomalaiset jälleen kerran mukaan osoittamaan hiljaisesti mieltään isänmaan puolesta.

Yhteishenki, eteen päin katsominen, toistemme ja menneiden sukupolvien kunnioitus sekä yhteen hiileen puhaltaminen ovat suomalaisia arvoja, joista on syytä pitää kiinni jatkossakin.
Kulkue järjestetään perinteisesti tänäkin vuonna.Tapahtuma ja siihen olennaisesti liittyvä soihtukulkue ovat edelleen poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Jätetään omat lokerot kotiin ja kuljetaan jälleen kerran yhtenäisenä soihtukulkueena yhdessä Suomen lipun takana.

Poliittisten merkkien ja tunnusten esilläpitäminen ja käyttäminen tapahtumassa on edelleen kielletty. Myös kulkueen kärjessä liikkuva yhdistyksen asettama lippuairueen saattama Suomen lippu on ainoa sallittu banneri, viiri tai lippu.

Tältä pohjalta toivotamme kaikki isänmaalliset suomalaiset mukaan kunnioittamaan edellisten sukupolvien työtä ja uhrauksia 6.12.2021.

Kulkueesta on kuluneina vuosina tullut olennainen osa Helsingin ja koko Suomen itsenäisyyspäivän viettoa, ja ainakin Helsingin tapahtumista se on visuaalisesti komein. Kun on kerran nähnyt horisonttiin ulottuvan soihturivistön itsenäisyyspäivän pimeässä illassa, se ei helpolla unohdu. Koko tunnelma kulkueessa on ainutlaatuinen.

Ennen kaikkea 612 on itsenäisyyspäivän tapahtumista se, joka parhaiten noudattaa juhlapäivän alkuperäistä henkeä. Se ei ole poliittisen eliitin tai median, vaan tavallisen kansan juhla. Siellä kokoontuu tämän hetken Suomi karsimattomana ja suodattamattomana, rehellisen rosoisena mutta silti arvokkaana. Ketään ei suljeta pois. Osallistujilta vaaditaan vain asiallista käytöstä ja tilaisuuden järjestäjien ohjeiden noudattamista, ja tähän toiveeseen yhtyy myös Sarastuksen toimituskunta.

Nyt pahimman poikkeustilan jälkeen on aika osoittaa myönteistä joukkohenkeä sekä arvokkaan perinteen merkitystä suomalaisten elämässä. Jo itsessään kulkue osoittaa, mihin uskomme ja turvaudumme. Jos sinulla siis on mahdollisuus osallistua, älä jätä sitä käyttämättä.

Näissä merkeissä toivotamme kaikille lukijoille hyvää itsenäisyyspäivän odotusta.

Tietoja

This entry was posted on 23 marraskuun, 2021 by in Muuta and tagged , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: