SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Eripuraa woke-paratiisissa

BJÖRN HARMS (suomentanut Olli Virtanen)

Seattlessa on meneillään lihava riita. Erimielisyyksien ytimessä on seuraava kysymys: onko kyse syrjinnästä, mikäli valkoiset joutuvat maksamaan ”sotakorvausta” osallistuakseen tilaisuuteen, joka mustille on maksuton? Vielä muutamia vuosia sitten vastaus olisi epäilemättä löytynyt helpommin, itsensä joka paikkaan ängenneiden woke-uskonsoturien aikana asia on kuitenkin hieman monimutkaisempi.

Tämänkertaisen kiistan laukaisijana on Seattlessa vuosittain järjestettävä Capitol Hill Pride -kulkue. LGBTQ-väki kerääntyy Seattleen, kuten satoihin muihinkin länsimaailman kaupunkeihin, juhlimaan ennen kaikkea itseään. Piikkinä lihassa värikkäille suvaitsevaisuudenvartijoille ovat kuitenkin ilkeät poliisit: juuri Seattle oli pitkään Black Lives Matter -mielenosoituksista alkunsa saaneiden rajujen mellakoiden keskuspaikka, ja Seattlen kaupunginvaltuutettujen enemmistö puhui viime vuonna jopa poliisin ”lakkauttamisen” puolesta, joskin tällaiset tavoitteet on toistaiseksi unohdettu.

Viholliskuva on kuitenkin jäänyt elämään: toukokuun puolivälissä Capitol Hill Pride -tapahtuman järjestäjät ilmoittivat lehdistötiedotteessa, ettei poliisi ole tervetullut tämänvuotiselle marssille eikä sen yhteydessä järjestettävään mielenosoitukseen. Järjestäjien mukaan poliisi ei enää pitkään aikaan ole luonut turvallisuudentunnetta, vaan viranomaiset vaikuttavat sateenkaariyhteisön mielestä ”uhkaavilta ja joskus vaarallisiltakin”. Kaupungin järjestyssääntöjen mukaan poliisi on tosin edelleen velvollinen sulkemaan liikenteen tapahtuman tieltä, mutta järjestäjät ilmoittivat etsivänsä tähänkin ongelmaan vaihtoehtoisia ratkaisuja. He kertovat suunnitelleensa läheisempää yhteistyötä palokunnan kanssa, ja mikäli tarpeen, paikalle järjestetään yksityinen turvallisuuspalvelu.

On mahdotonta olla kyllin ”woke”

Pääsimme siis jälleen kerran todistamaan suvaitsevaisten taistelua maailman epäoikeudenmukaisuuksia vastaan. Siitäkään ei ollut apua, että paikallinen poliisijärjestö ilmaisi suurenmoisen mairittelevaan sävyyn laaditussa tiedotteessaan mielipahansa ammattikuntansa jäsenten sulkemisesta tapahtuman ulkopuolelle: poliiseille asetettu pääsykielto on ”inhottava ja syrjivä” ja ristiriidassa ”yhteisömme kauniin, inklusiivisen LGBTQ-sanoman kanssa”.

Vaan miten kuuluukaan tuo timanttinen sääntö, joka itse kunkin olisi tähän mennessä pitänyt oppia? Aivan, on mahdotonta olla kyllin ”woke”. Pääsyn kieltäminen poliiseilta ei selvästikään riittänyt. Capitol Hill Pride sai nimittäin äkkiä aivan toisenlaisen ongelman: tänä vuonna sillä on Seattlessa kilpailijana toinen Pride-kulkue. Tapahtuman nimi on Taking B(l)ack Pride, ja se on tarkoitettu erityisesti mustille, alkuperäisasukkaille ja värillisille. Erikoista on se, että valkoiset ”liittolaiset ja rikostoverit” ovat kyllä tervetulleita, mutta sisäänpääsyä vastaan heidän on lyötävä rahaa tiskiin. Valkoisten pitää pulittaa 10–50 dollarin ”sotakorvaus”, jotta ”mustat ja ruskeat trans- ja queer-ihmiset” voivat osallistua maksutta. Tämä puolestaan selvästikin häiritsi alkuperäisen Pride-kulkueen järjestäjiä, jotka valittivat epäröimättä Seattlen kaupungille. ”Pidämme tätä pahimman lajin käänteisenä syrjintänä”, sanottiin heidän julkaisemassaan avoimessa kirjeessä.

Marginalisoituja ja vainottuja ihmisiä

Seattlen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja demokraattipuolueen pormestariehdokas Lorena Gonzalez ilmaisi olevansa valituskirjeestä järkyttynyt. Miten Capitol Hill Priden järjestäjät uskalsivat vaatia ”samoja oikeuksia kaikille”!? Gonzalez twiittasikin pöyristyneenä: ”En tule enää osallistumaan Capitol Hill Prideen”.

Kaupungin ihmisoikeuskomissio otti asian lopulta tutkittavakseen ja… hylkäsi valituksen. Ihonväriin perustuvaa syrjintää? Sellaista ei tästä tapauksesta kukaan pystynyt löytämään. Sen sijaan komission woke-aktivistit, jotka eivät muodosta virallista hallintoviranomaista vaan toimivat ainoastaan kaupungin valtuuttamina, äkkäsivät tilaisuutensa tulikivenkatkuiseen saarnaan: ”Kehotamme teitä painokkaasti tutustumaan tämän teeman hyvin kouriintuntuviin seurauksiin ja sen sosiaaliseen dynamiikkaan”, komissio vastasi Capitol Hill Priden järjestäjille. ”Mustat trans- ja queer-ihmiset kuuluvat LGBTQIA2S+-yhteisön pahiten marginalisoituihin ja vainottuihin ihmisiin. He joutuvat usein kohtaamaan häpeää, eivät ainoastaan cis-heteronormatiivisen yhteisön taholta, vaan myös queer-yhteisön sisältä.” Olisikin mukavaa, jos he nyt pystyisivät osallistumaan tapahtumaan maksutta ja saisivat käyttöönsä ”vapaan ja turvallisen tilan”. Komissio päätti julistuksensa osoittamalla Capitol Hill Pride -kulkueen järjestäjille seuraavan viestin: ”Toivoisimme teidän ymmärtävän sen mielipahan, jota aiheutatte Seattlen värilliselle väestölle vaatimalla maksutonta pääsyä tilaisuuteen, jota ei ole erikseen tarkoitettu teille eikä teidän viihdyttämiseksenne”. Voimme siis todeta: niin tai näin, aina väärinpäin. On mahdotonta olla kyllin ”woke”.

Björn Harms on saksalainen journalisti. Kirjoitus on alun perin ilmestynyt Junge Freiheit -lehdessä 22.6.2021.

Tietoja

This entry was posted on 30 kesäkuun, 2021 by in Politiikka ja ideologia and tagged , , , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: