SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Mielikuvitusviholliset

 

Z MAN   (suomentanut Jarno Alander)

Eräs tärkeä käsite nykyaikaisessa eksegetiikassa on niin sanottu Q-lähde, jonka uskotaan olevan kokoelma Jeesuksen muistiin merkittyjä puheita. Matteuksen, Markuksen ja Luukkaan evankeliumeja kutsutaan synoptisiksi evankeliumeiksi, koska niissä toistuvat osittain samat tarinat. Tämä tietenkin viittaisi siihen, että niillä on lopulta sama alkuperä. Teorian mukaan kaikki kolme tekijää käyttivät kirjoitustyössään tätä samaa lähdemateriaalia. Q-lähde olisi siis näiden kolmen evankelimiumin yhteisten piirteiden tuntemattomattomaksi jäänyt alkuperä.

Teoria on mielenkiintoinen, koska tekstinanalyyttisten todisteiden lisäksi sitä tukevat eräät hyvin tiedossamme olevat tosiasiat ihmisluonnosta. Tiedämme esimerkiksi, että ensimmäiset kirjoitukset perustuivat suulliseen tarinankerrontaperinteeseen. Tarinat ja legendat välittyivät sukupolvelta toiselle, kunnes ne jossain vaiheessa tallennettiin kirjoitettuun muotoon. Tiedämme, että evankeliumien kirjoittajat eivät todistaneet kuvailemiaan tapahtumia henkilökohtaisesti. Teoria Q-lähteestä sallii tutkijoiden lisätä palapeliin muutamia puuttuvia palasia.

Vastaavanlaista etsiväntyötä voidaan soveltaa omaan aikakauteemme, kun yritämme ymmärtää hallitsevan luokkamme uskomuksia. Päällisin puolin tarkasteltuna se mitä he sanovat ja tekevät vaikuttaa järjenvastaiselta. Usein heidän puheensa tuntuvat olevat ristiriidassa heidän omienkin etujensa kanssa, mikä viittaisi jonkin meille näkymättömän motiivin olemassaoloon. Mutta tietenkään monet parempien ihmisten uskomukset eivät ole taikauskoa kummempia. Ne eivät perustu mihinkään sen kummempaan kuin alkukantaiseen tuntemattoman pelkoon.

Paras aloituspiste on myytti venäläisestä salaliitosta. Se alkoi Hillary Clintonin kampanjan kömpelönä masinointina siirtää yleisön huomio pois verkkoon vuotaneista sähköposteista, mutta mutatoitui hyvin nopeasti täysin holtittomaksi, omaa elämäänsä eläväksi salaliittoteoriaksi. Sekä FBI että CIA tiesivät varsin hyvin, ettei tarinassa ole mitään perää, mutta silti käyttivät sitä mieluusti omien päivänvaloa kestämättömien puuhastelujensa peittelemiseen. Tämä arvovallan pintasilaus kantoi Venäjä-salaliiton kulttimaineeseen vasemmiston eliitin keskuudessa. Venäjästä oli tullut sängyn alla elävä mörkö.

Kukaan ei kuitenkaan pysähtynyt miettimään, mihin salaliittolaiset tarkalleen ottaen pyrkivät vuonna 2016. Kukaan ei ole koskaan kertonut sitä. Tarinan käänteistä voimme kuitenkin päätellä, että tavoite oli estää vasemmistoa saamasta jotain hyvin tärkeää ja heille kuuluvaa. Salaliitossa ei ollut kyse vain Clintonin kampanjan sabotoinnista, koska sen kerrotaan jatkuvan edelleen. Se on yksinkertaisesti osa suurta, tavalliselle ihmiselle näkymätöntä taistelua hyvyyden ja pahuuden voimien välillä.

Seuraavaksi tuli paniikki verkossa leviävästä QAnon -ilmiöstä. Vasemmiston lonkerot pyrkivät estämään kaikki julkiset maininnatkin asiasta. QAnonista harrastuneet ihmiset ovat saaneet lähtöpasseja sosiaalisen median alustoilta, ja erilaiset median tyhjäpäät vaativat poliitikkoja tuomitsemaan sen. Vasemmisto on inhimillistänyt QAnonin eräänlaiseksi superrikolliseksi, jolla on oma salainen armeijansa. QAnon on nyt vasemmiston oma kansainvälinen Bond-roisto joka organisoi kaikkien pahojen, ilkeiden ihmisten toimintaa ympäri maailmaa.

Aivan kuten Venäjä-valeuutistenkin yhteydessä, kukaan ei koskaan selitä, mitä tämä kaikki lopulta merkitsee, tai miksi sen pitäisi kiinnostaa tai huolettaa ketään. Normaaleille ihmisille QAnon kuuluu esimerkiksi ufojen ohella niihin omituisuuksiin, joihin jotkut vain jostain syystä uskovat. Vasemmistolle QAnon taas edustaa kaikkien maailman pahuuden voimien kokoontumista yhdeksi suureksi pimeyden armeijaksi. Tämä pimeyden armeija aikoo estää vasemmistoa saavuttamasta tavoitteitaan. Siksi vasemmisto on tarinan mukaan aina ollut sodassa QAnonia vastaan ja loppunäytöksessä vasemmiston on tuhottava QAnon.

Astetta hölmömpi on nykyinen pakkomielle ns. Boogaloo-poikiin. Se on olevinaan jonkinlainen havaijilaispaitoja pitävien valkoisten miesten salainen loosi, joka jostain syystä aikoo sytyttää uuden sisällissodan Amerikassa. Kyllä, aivan oikeasti. Hallitus tietenkin vastuullisesti ruokkii tätä älyttömyyttä, kuitenkaan koskaan selittämättä, miksi tavoitetut Boogaloo-miehet aina osoittautuvat Antifan tai muiden äärivasemmistolaisten ryhmien jäseniksi. Havaijipaidan pimeää voimaa ei saa missään oloissa kyseenalaistaa.

Myös Proud Boys -liikkeen kanssa tapahtui samoin. Vasemmisto on tätä kirjoitettaessa ollut fiksoitunut kyseiseen porukkaan jo vuosikausia. Tämä Gavin McInnes -fanikerho on muuttunut näkymättömäksi armeijaksi, jonka uskotaan vaanivan joka nurkan takana. Riemastuttavasti ryhmittymää kutsutaan valkoisen ylivallan kannattajiksi, vaikka se on täynnä homoja ja juutalaisia sekä muita ei-valkoisia. Havaijipaidassa piilevää mustaa magiaa muistuttavalla tavalla ryhmään kuuluminen saattaa tehdä Puerto Ricosta kotosin olevasta homoseksuaalista uusnatsiterroristin. Aikamoista voodoota.

Covid-19 on hieman erilainen mutta silti edellisiin liittyvä tapaus. Epidemian alussa yleisön huoli oli aiheellinen, koska tiedotusvälineet liioittelivat tapahtumia ja hallitus oli yhtä epäpätevä viruksen hallinnassa kuin se on teiden korjaamisessa. Sinänsä viisaasti ihmiset olivatkin varovaisia ja pyrkivät minimoimaan tartunnan mahdollisuudet. Sitten kun taudin todellinen luonne selvisi, ihmiset lakkasivat pelkäämästä ja jatkoivat elämäänsä normaalisti. Vasemmisto sen sijaan muutti viruksen yliluonnolliseksi kiroukseksi. Gaia-teoriaan uskovat tutkivat uusia tartuntojatilastoja kolme kertaa päivässä.

Koronapaniikki yhdistelee elementtejä muista mainituista tapauksita eräänlaiseksi moraliteetiksi.

Vasemmistolle kyse ei ole pelkästä hallittavissa olevasta viruksesta, joka on osa luontoa kuten lukemattomat muutkin vastaavat. Se on ilmestys, kenties jopa rangaistus, joka on lähetetty puhdistamaan maailma. Vasemmisto uskoo, että Trumpin äänestäminen pois virastaan vapauttaa maan vitsauksesta. Koronavirus on jälleen uusi ilmentymä suuresta pahuudesta, joka on olemassa vain estääkseen vasemmistoa pääsemästä luvattuun maahansa.

Yhteistä näille ja monille muille uskomuksille on, että vasemmistolle ne ovat osa suurta lopun aikojen kamppailua mystisten pahuuden voimien kanssa. Vihollisvoimat kykenevät manipuloimaan ihmisiä äänestämään vasemmiston etujen vastaisesti. Varsin ironisesti ne nähdään ikään kuin käänteisenä versiona George Sorosista – sillä erotuksella, että ne muuttavat ihmisiä vihollisiksi jotka taistelevat kaikkea oikeaa ja hyvää vastaan. Oikeaoppisten vihollinen ei lopulta ole eri tavalla ajattelevat ihmiset, vaan itse pahuus.

Eric Hoffer totesi, että massaliikkeet voivat syntyä ja levitä ilman uskoa jumalaan, mutta eivät koskaan ilman uskoa paholaiseen. Kukistettuaan kaikki vihollisensa maan päällä vasemmistolla ei ole enää luonnollisia vihollisia jäljellä, joten sen on keksittävä yliluonnollisia sellaisia, ylläpitääkseen kaikille massaliikkeille tarpeellisia myyttejä. Hylättyään kristinuskon ja länsimaiset perinteet vasemmiston on luotava omat myyttinsä ja legendansa ex nihilo selittääkseen maailman ja oman paikkansa siinä.

Mielenkiitoista on, että mielenkuvitusvihollisia käsitellään itämaisen tradition mukaisesti. Suuresta pahuudesta vastustajan sisimmässä ei saa koskaan puhua suoraan. Sen mainitseminen nimeltä on tabu. Sen sijaan vasemmisto keskittyy tämän pahuuden ilmenemismotoihin. Pahuuden voimien alkulähdettä ei voi kuvailla ihmiskielellä, joten sen vain oletetaan olevan siellä missä vasemmiston kaikkien pelkojen alkulähdekin on. Vasemmistoa yhdistää nyt mystinen usko johonkin, jota he eivät kykene eivätkä halua kuvailla, mutta jonka olemassaolosta he ovat vakuuttuneita.

Z Man on yhdysvaltalainen blogisti. Hänen bloginsa löytyy täältä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: