SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

612-kulkue ja Suomi 100 -juhlakonsertti

Itsenäisyyspäivän perinteinen 612-juhlakulkue järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa. Kuten aiempinakin vuosina, tapaamispaikka on Töölön tori 6.12. kello 18:30. Torilla kuunnellaan juhlapuheita ja lauletaan kansallislaulu, jonka jälkeen kulkue lähtee etenemään Hietaniemen hautausmaalle, jossa suoritetaan seppeleenlasku sankarihaudoille. Tarkempaa tietoa on saatavilla kulkueen järjestäjän eli 612.fi -yhdistyksen verkkosivuilta ja Facebook-sivulta.

Viime vuonna kulkue oli osanottajamäärältään suuri menestys, mukana oli eri arvioiden mukaan 2000-3000 ihmistä. Osallistuneiden määrä on moninkertaistunut joka vuosi, ja erityisen hienoa olisi jos niin kävisi nytkin, sillä kyseessä on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhla, jonka lähestyminen alkujaan synnyttikin idean soihtukulkueesta. Niinpä Sarastus kehottaa kaikkia suinkin kynnelle kykeneviä lukijoita saapumaan paikalle. Kyseessä on paitsi arvokas tapa osoittaa kunnioitusta Suomen valtiollista ja kulttuurista itsenäisyyttä kohtaan, myös kokemus joka ei unohdu.

612-kulkue on poliittisesti sitoutumaton sekä kaikista puolueista ja järjestöistä riippumaton. Se ei ole mielenosoitus, vaan kaikille isänmaallisina itseään pitäville suomalaisille tarkoitettu juhlakulkue. Niinpä poliittisten ja järjestötunnusten kantaminen sekä poliittisten iskulauseiden huutaminen marssilla on kielletty, ja Sarastuksen toimitus toivoo, että tätä ohjetta noudatetaan. Järjestäjätahon viime vuoden tiedotteesta löytyvät hyvät ja seikkaperäiset ohjeet marssijärjestyksestä ja käyttäytymisestä, ja ne pätevät tämänkin vuoden kulkueeseen.

Jotkut äärivasemmiston ryhmät ovat pyrkineet häiritsemään kulkuetta aiempina vuosina, ja todennäköisesti jotakin vastaavaa on odotettavissa nytkin. Tästä ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä poliisi on huolehtinut turvajärjestelyistä esimerkillisesti, ja turvatoimet ovat riittävät tänäkin vuonna. Kulkueella on lisäksi omat järjestyksenvalvojat.

Tänä vuonna 612.fi-yhdistys on yhteistyössä Kiuas Kustannuksen kanssa tarjonnut tilaisuuden tukea kulkueen järjestämistä ostamalla osallistujapinssin. 40 euron hintaista pinssiä myy Kiukaan verkkokauppa, ja se löytyy osastosta ”muut tuotteet”. Kyseessä on uniikki kannatustuote, jota on juhlavuoden kulkuetta varten painettu 100 kappaleen erä, ja sen tuotto käytetään kokonaisuudessaan soihtujen hankinnan ja muiden järjestämiskulujen kattamiseen. Pinssissä on kulkueen soihtusymboli sekä tekstin ”612” ja ”Suomi 100”, sen halkaisija on 13 mm ja materiaali harjattu teräs. Merkkejä riittää vielä, joten kannattaa tilata itselleen muisto kulkueesta ja tukea samalla arvokasta isänmaallista perinnettä.

Edellisvuonna Sarastus järjesti ennen kulkuetta neofolk-trubaduuri Pyhän Kuoleman konsertin. Musiikkia on luvassa tänäkin vuonna, mutta nyt kulkueen jälkeen. Sarastus järjestää yhteistyössä Bloody Blender Bookingsin kanssa Suomi 100 -juhlakonsertin Bar Rock Bearissa Vantaalla (Nietostie 11). Pyhän Kuoleman ohella konsertissa esiintyvät Vapaudenristi, jonka nokkamiestä Mikko Aspaa haastateltiin Sarastukseen pari vuotta sitten, sekä Sankar’hauta-yhtye.  Soitto alkaa kello 22:00 ja paikan päälle voi siirtyä heti kulkueen jälkeen.

Sarastus järjestää bussikuljetuksen Hietaniemestä suoraan keikkapaikalle. Matkan hinta on 4 € ja sen voi maksaa etukäteen Kiukaan verkkokaupassa osastossa ”muut tuotteet”. Laadimme maksaneista matkustajalistan, ja bussiin pääsee ilmoittamalla nimensä. Bussissa on rajallinen määrä paikkoja, joten kannattaa olla nopea. Itsenäisyyspäivänä paikan päällä maksettaessa matkan hinta on 5 €, JOS bussissa on yhä tilaa.

Maksu koskee vain matkaa – keikkaliput (10 €) on siis vielä ostettava Bar Rock Beariin saavuttaessa. Näin siksi, ettei keikkapaikalla synny sekaannuksia siitä, kenellä on jo lippu maksettuna ja kenellä ei. Ottakaa myös huomioon, että kuljetus on yhdensuuntainen eikä siis sisällä paluuta.

Bussi lähtee matkaan noin kello 20. Lähtöpaikka on Krematoriontie lähellä Hietaniemen hautausmaan pääportteja. 612-kulkueesta johtuen alueen liikennejärjestelyt ovat itsenäisyyspäivänä poikkeukselliset, joten tarkempi kokoontumispaikka voidaan ilmoittaa vasta hieman lähempänä. Seuratkaa siis Sarastuksen Facebook-sivua. Joka tapauksessa kulkueen jälkeen keikalle lähtijöiden on aika suunnata kohti Krematoriontietä, jossa bussi odottaa pellit kuumina ja putket savuten. Älä myöhästy!

Muistutamme vielä, että matkan tarkoitus on juhliminen ja hauskanpito, ja se onkin enemmän kuin suotavaa. Mutta riehakaskaan juhlatunnelma ei ole ristiriidassa matkan toteuttavan bussiyhtiön henkilökunnan ja omaisuuden kunnioittamisen kanssa.

Lisätietoja keikasta, kuljetuksesta ja muista asioista voi kysellä sähköpostitse osoitteesta sarastus@outlook.com. Näissä merkeissä toivotamme kaikille hyvää itsenäisyyspäivää.

Helsingissä 8.11.2017

Sarastuksen toimitus

 

Tietoja

This entry was posted on 8 marraskuun, 2017 by in Muuta and tagged , , , , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: