SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan kirjauutisia

Kiuas Kustannus valmistautuu hiljalleen vuoden 2017 kirjasyksyyn. Verkkokauppamme hoitajat ovat kuluneen parin viikon ajan viettäneet kesälomaa, minkä vuoksi tilausten toimittaminen on viivästynyt. Tilanne palaa kuitenkin normaaliksi heti heinäkuun alkaessa, jolloin jonossa olevat kirja- ja muut tilaukset postitetaan välittömästi. Tuolloin verkkokaupan divariosastolle tulee myös runsaasti uusia myyntiartikkeleita, ja myös kokonaan uusia kannatustuotteita tulee myyntiin, joten pysykää kuulolla. Kannattaa myös muistaa, että tarjouksemme, jossa minkä tahansa Kiukaan kirjan tilaaja saa kaupan päälle Sarastus-kokoomateoksen, on voimassa vielä kesäkuun loppuun. Myös muita kesätarjouksia on luvassa myöhemmin, tarkempaa tietoa niistä saa seuraamalla Kiukaan Facebook-sivua.

Seuraavaksi tietoa Kiukaan viime aikojen tapahtumista ja tulevaisuudensuunnitelmista.

Hexen Press siirtynyt Kiukaalle

Aiemmin itsenäisenä toiminut tamperelainen pienkustantamo Hexen Press siirtyi kesäkuun alussa Kiukaan alamerkiksi. Vuonna 2016 perustettu, Janne Järvisen luotsaama Hexen on perustajansa mukaan keskittynyt julkaisemaan kaikentyyppistä ”epätavallista, transgressiivista ja off-beatia kirjallisuutta”. Järvinen vastaa Hexenin julkaisuohjelmasta itsenäisesti jatkossakin, mutta kustantamon kirjojen myynti ja muu levitys tapahtuu Kiukaan kautta. Kiukaan verkkokauppaan on perustettu Hexenin kirjoille oma osasto, ja uutisia Hexenin julkaisuista voi parhaiten seurata alamerkin omilla Facebook-sivuilla.

Hexen on aiemmin julkaissut Timo Hännikäisen proosateoksen Kuolevainen (2016) ja Tomi Peuhkurisen novellikokoelman Ilmassa musta kissa (2017). Seuraava julkaisu, Tuulia Matilaisen pienoisromaani Kunnes kuulen niiden tulevan, ilmestyy 3.7. ja on nyt ennakkotilattavissa Kiukaan verkkokaupasta. Romaani on lajityyppien välissä luoviva, arkaaista ja modernia yhdistelevä kokonaisuus, jonka tarinaan noituudesta ja verestä, luonnosta ja sen salatuista lainalaisuuksista uppoutuu melkein huomaamattaan. Matilainen (s. 1972) on aiemmin julkaissut sekä tieto- että kaunokirjallisuutta. Hänen ensimmäinen romaaninsa Hullu koira ilmestyi vuonna 2015. Kustantamon tiedote uudesta romaanista sanoo seuraavaa:

Kerran tuhoutuneen maailman raunioista on versonut uusi. Tieto menneestä on kadonnut, eikä kukaan enää muista, miten kaikki päättyi. Mahtava näkijä on koko elämänsä odottanut luokseen nuorta naista, johon kietoutuu niin tietäjän itsensä kuin hänen poikansakin kohtalo. Viimein nainen saapuu. Menneen maailman viimeiset päivät nähdään uudelleen.

Kunnes kuulen niiden tulevan on tarina aluista ja lopuista, näkemisestä, kipeästä tietämisestä, väkivallasta ja hellyydestä. Matilaisen pienoisromaanin maailma on täynnä luontomystiikkaa, noituutta, epätoivoista rakkautta, karhun ja ihmisen kohtalokasta sekoittumista ja vihanpitäjien verisiä kohtaamisia. Ja samalla kaikki jollain oudolla tavalla liittyy meidän nykyiseen tuntemaamme maailmaan.

Kiukaan syksyn 2017 kirjat

Kiukaan syksyn 2017 ohjelma koostuu alustavasti kahdesta teoksesta, joista seuraavaksi lyhyet esittelyt.

Hege Storhaug: Islam – Yhdestoista vitsaus

Islaminusko eri muodoissaan on vakiintumassa osaksi pohjoismaisia yhteiskuntia. Mitä tämä tarkoittaa näiden yhteiskuntien kannalta, on vielä osaksi hämärän peitossa. Islamilaisten maiden tyypillisiä piirteitä ovat uskonnollinen diktatuuri, suuret erot kansan ja hallitsijoiden välillä sekä vakavat väkivaltaiset konfliktit. Muovaako pohjoismainen sekulaari hyvinvointiyhteiskunta islamin kaltaisekseen, vai tuoko islam sen kiinteäksi osaksi järjestetyt avioliitot, kunniamurhat, uskonnolliset tuomioistuimet ja terrorin? Kysymykseen ei ole yksinkertaista eikä poliittisesti korrektia vastausta.

Norjalainen kirjailija ja poliittinen aktivisti Hege Storhaug tarkastelee uusimmassa teoksessaan islamilaisen maahanmuuton vaikutusta erityisesti kotimaassaan ja laajemmin Euroopassa. Ilmestyessään vuonna 2015 kirja oli Norjan suurimpia bestsellereitä ja myi ensimmäisen kuukauden aikana 20 000 kappaletta, vaikka valtamedia jätti sen suurimmaksi osaksi huomiotta. Storhaug on julkaissut yhdeksän teosta ja kirjoittanut lukuisiin norjalaisiin sanomalehtiin. Hän on asunut kaksi vuotta Pakistanissa ja toimii Human Rights Service -järjestön tiedottajana.

Olli Immonen: Kansallinen kipinä

Vuonna 1986 syntynyt Olli Immonen kuuluu tämän hetken kiistellyimpiin suomalaispoliitikkoihin. Perussuomalaisten kansanedustajana ja kansallismielisen Suomen Sisu -järjestön puheenjohtajana hän on ottanut kantaa lukuisiin mielipiteitä jakaviin kysymyksiin. Jotkut hänen lausunnoistaan ovat johtaneet mediakohuihin ja julkisiin protesteihin. Häntä on pidetty sekä uhkana demokratialle että demokratian rohkeana puolustajana.

”Kansallinen kipinä” on kokoelma puheita ja kirjoituksia Immosen tähänastisen poliittisen uran varrelta. Niissä hän kertoo laveasti näkemyksiään muun muassa Euroopan yhdentymisestä, nationalismista, islamista ja suomalaisen kulttuurin perusteista. Immosen ajatukset ovat olennaista luettavaa jokaiselle, joka haluaa tietää mistä kansallismielisyydessä on 2010-luvun Suomessa kyse.

Syksyn kirjojen ilmestymisaikataulusta ja ennakkotilausmahdollisuudesta tiedotetaan myöhemmin.

Kevään kirjat mediassa

Kiukaan kevään kirjat ovat löytäneet lukijansa tehokkaasti ja saaneet myös näkyvyyttä tiedotusvälineissä. Molempia kevään teoksia on saatavilla verkkokaupastamme sekä Akateemisesta Kirjakaupasta. Ohessa linkkejä teoksista ilmestyneisiin kirja-arvosteluihin ja artikkeleihin:

Timo Hännikäinen: Lihamylly (tilaa kirja täältä)

Antti Hurskainen: En vittu valehtele (Nuori Voima-lehden Kritiikki-liite)

Marko Hamilo: Kun Suomi jakaantui keskenään vihamielisiin leireihin (Oikea Media, 11.4.2017)

Timo Vihavainen:  Kulttuurisodan rintamilta (blogikirjoitus, 11.4.2017) 

Gustave Le Bon: Joukkosielu (tilaa kirja täältä)

Tenho Kiiskinen: Kuka seuraa joukkoa (Oikea Media, 24.4.2017)

Jani Kaaro: Kuka enää uskoo joukkojen viisauteen? (kolumni, Ylen verkkosivut 21.6.2017)

Näissä merkeissä Kiukaan väki toivottaa kaikille lukijoille riemukasta kesää.

Tietoja

This entry was posted on 28 kesäkuun, 2017 by in Kulttuuri and tagged , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: