SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan kirjauutisia

kiuas fb 2

 

* Kiuas Kustannus on avannut verkkokauppaansa divariosaston. Sieltä löytyy laadukasta käytettyä kirjallisuutta huokeaan hintaan. Mukana on sekä tieto- että kaunokirjallisuutta, tämänhetkisessä valikoimassa mm. Markus Willinger, H. P. Lovecraft, Gustave Flaubert, Oriana Fallaci, Mirkka Lappalainen, Yukio Mishima, Knut Hamsun. Joukossa on paljon poliittista filosofiaa, Suomen ja Euroopan historiaa, kansallismielisyyttä, traditionalismia ym. käsitteleviä kirjoja. Uusia nimikkeitä tulee päivittäin, joten kannattaa seurata valikoimaa säännöllisesti. Kaikkiin hintoihin sisältyvät postikulut.

* Joulukuussa ilmestynyttä Sarastus-kirjaa saa nyt verkkokaupasta alennettuun hintaan 20 €.

* Kiukaan kevään kirjoja on nyt saatavilla myös legendaarisesta lahtelaisesta Sarvilevyt-kaupasta (Rautatienkatu 1, 15100 Lahti).

* Vastikään Kiukaalta ilmestynyt Oswald Spengler -suomennos ”Ihminen ja tekniikka” on kerännyt kiitosta arvostelijoilta. Teoksesta ovat sanoneet sanottavansa muiden muassa professori Timo Vihavainen blogissaan ja Simo Grönroos Suomen Perusta -ajatuspajan verkkosivuilla. Itä-Suomen ylioppilaslehti Uljas kirjoitti arvostelussaan:

Suomalainen lukija palkitaan teoksen lopussa filosofi ja antiikintutkijaJuhani Sarsilan tutkielmalla Spenglerin historianfilosofiasta. Sarsila antaa lukijalle todellisen lahjan, sillä vastaavia taidonnäytteitä ei pääse lukemaan aivan vuosittain. Oksymoronia “välitön klassikko” on aina käytetty tuhlailevasti, mutta tällä kertaa se on täysin perusteltu. Äärimmäisen tyylitajuinen ja napakka tutkielma avaa Spenglerin ajattelua niin kiinnostavasti, että Ihminen ja tekniikka on luettava heti uudelleen. Matti Simolan suomennos vaikuttaa myös kaikin puolin erinomaiselta, sillä käännöksestä välittyy hyvin Spengleriin yhdistetty runollisuus ja tietty veijarimaisuus. Näin rakastavasti toteutetut kulttuuriteot luovat uskoa kustannusalan tulevaisuuteen.

Spenglerin teosta saa 20 € hintaan Kiukaan verkkokaupasta.

 

Tietoja

This entry was posted on 12 toukokuun, 2016 by in Kulttuuri.
%d bloggaajaa tykkää tästä: