SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Mies modernia maailmaa vastaan – George Burdin haastattelu

George Burdi on valkoisen nationalismin vanha sotaratsu. Hän nousi alun perin yleisön tietoisuuteen Rahowa-yhtyeellään ja erityisesti albumilla Cult Of The Holy War. Myöhemmin hän perusti oman levy-yhtiönsä, Resistance Recordsin, jolle levyttävät artistit myivät 100 000 levyä vuosina 1993 – 1997. Burdi ei kuitenkaan nähnyt tulevaisuutta skinhead-liikkeessä, ja hän myi Resistancen William Luther Piercelle.

Nykyään Burdin kiinnostus kohdistuu hengelliseen kasvuun, hän tukee identitaarisia ajatuksia ja ihailee ranskalaista Les Brigandes -yhtyettä. Burdin mukaan yhtyeellä on loistavia kappaleita, viihdyttäviä musiikkivideoita ja yhtyettä ympyröi vilpitön ja todellinen kulttuurinen herätys.

Burdilla on myös uusi audiovisualinen taideprojekti nimeltä Revolt Against the Modern World, joka koostuu Julius Evolan teoksiin perustuvasta musiikista ja visualisoinneista. Tässä haastattelussa Burdi puhuu Evolan teoksista, runoudesta, unista, taikuudesta, metapolitiikasta ja musiikista. Haastattelun on tehnyt Ondrej Mann ja se on ilmestynyt alkujaan Counter Currents -verkkojulkaisussa. Suomeksi tekstin on tulkinnut Jarno Alander.

Mikä ajattelet taiteen ja väkivallan yhdistämisestä? Keskiakaiset trubaduurit kuten Bertran de Born yhdistelivät aseellista taistelua runonlausuntaan.

Kaikki fyysinen toiminta alkaa ihmisen mielestä. Kaiken väkivallan taustalla on sen oikeuttava älyllinen perusta, ellei sitten vain taistele sokeasti maailmaa vastaan, epätoivoisesti potkien. Mutta siitä huolimatta väkivalta poliittisen muutoksen ajajana kääntyy itseään vastaan. Jos käytössäsi on armeija, väkivallan käyttöä perustellaan suvereniteetin suojelemisella. Toisinajatteleville liikkeille väkivalta on umpikuja.

Tunnetko Rudyard Kiplingin runoutta, kuten “A Song of the White Men,” “The Stranger,” “The Burden of Jerusalem?” Millaisesta runoudesta pidät? Tomáš Fabian Buldok-yhtyeestä sovittu useita runoilija musiikkikappaleisiin Creed of Iron -albumillaan. Oletko itse koskaan suunnitellut jotain vastaavaa?

Tunnen mainitsemasi Kiplingin runot, ja olen sovittanut “A Song of the White Menin” ja ”The Strangerin” musiikkiin. Ensimmäinen oli kymmenen miehen voimin studiossa äänitetty a cappella -esitys. Valitettavasti äänite on sittemmin kadonnut. Jälkimmäinen taas oli oli elektroninen teknokappale joka mielestäni ei ollut kovin onnistunut, ja päätin olla julkaisematta sitäkään. Olen myös sovittanut Vik Olivirin runot “Might is Right” ja “When America Goes Down”. Joten olen todellakin avoin ajatukselle ansiokkaan runouden muuttamisesta musiikiksi. Tomáš on eräs suosikkivokalisteistani, ja hän jatkaa musiikkiuraansa yhä. Minulla oli tarkoitus tavata hänet muutama vuosi sitten käydessäni Tsekeissä, mutta ikävä kyllä se ei lopulta onnistunut.

Olet säveltänyt kappaleen “When America Goes Down” Vik Olivirin sanoituksiin. Minkälaisena näet Yhdysvaltain tilanteen nyt? Entä sen tulevaisuuden?

Amerikka käy läpi hallittua purkuprosessia. Sitä puretaan tietoisesti sisältäpäin, osana globalisaatiota, koska globalismi ei ole yhteensopiva voimakkaiden kansallisvaltioiden kanssa. Amerikan kuolema on sisältäpäin suunniteltu ja toteutettu.

Harjoitatko maanviljelystä? Oletko saavuttanut omavaraisuuden?

Olen harjoittanut luomuviljelyä viimeiset kymmenen vuotta ja kasvattanut kanoja kananmunien tuotantoa varten. Näin kylmässä ilmastossa täydellinen omavaraisuus ei ole realistinen tavoite, mutta suurempi huoltovarmuus ja kyky kasvattaa ja huolehtia kasveista ja eläimistä ovat aina hyviä tavoitteita. Tosin niiden saavuttaminen vie aikaa, joten siihen kannattaa paneutua nuorena. Minulla on myös mahdollisuus myöhemmin laajentaa ja kasvattaa tuotantomääriä, jos tarve vaatii.

Mitä mieltä olet ”Might is Right” -teoksesta? Entä näetkö mitään yhteyttä sen ja Evolan ”Rivolta contro il mondo modernon” välillä? Käytit osia tästä teoksesta vanhemmassa musiikissasi. Teos kulkee stirneriläisestä anarkismista nietzscheläisen satanismin kautta valkoiseen nationalismiin ja tribalismiin. Vuonna 1896 ilmestyneenä se on myös vanhin Amazon-verkkokirjakaupan kieltämä kirja.

Might is Right oli aikoinaan minulle tärkeä teos, kun olin hylkäämässä omaa katolista kasvatustani. Kirjan kieliasu ja sävy olivat sähköistäviä. Voin vain kuvitella miten shokeeraavaa sen lukeminen ensi kertaa vuonna 1896 on täytynyt olla! Olin kuullut että Ragnar Redbeard olisi ollut Jack Londonin salanimi, mutta sittemmin on ilmennyt että se ei luultavasti pidä paikkaansa. En tiennyt että teos on vanhin Amazonissa kieletty kirja. Varsin merkittävä seikka! Nykyään en kuitenkaan katso että teoksen perusajatus olisi oikea. Ymmärrän toki että materialistisesta, darwinistsesta näkökulmasta katsottuna vain raa’alla voimalla on merkitystä, mutta hengelisessä mielessä irtisanoudun tästä näkemyksestä. Sotilassaappaalla polkemalla voidaan pakottaa hyväksymään täydellisiä valheita, ja voimalla joku voi esittää olevansa oikeassa. Totuudeksi valheita ei kuitenkaan kukaan voi voimalla muuttaa. Totuus on osa dharman lakia, joka on ikuinen ja alhaisten aikakausien virheellisten käsitysten tuolla puolen.

Oletko koskaan tavannut Michael Moynihania henkilökohtaiseti? Kuunteetko hänen musiikkiaan tai luetko hänen kirjojaan? Moynihan toimitti englanninkielisen kokoelman Evolan tekstejä nimellä ”Introduction to Magic” ja julkaisi muita hänen teoksiaan yhdessä Stephen Edred Thorssonin kanssa Arcana Europa -kustantamon kautta.

Kyllä, olen tavannut Moynihanin muutamia kertoja, ja haastattelin hjäntä vanhaan Resistance-lehteen aikoinaan, 1990-luvun puolivälissä. Hänen musiikillinen ulosantinsa Blood Axis -yhtyeen kanssa on sanoinkuvaamatonta, ja se muodostaa aivan oman musiikillisen genrensä. Luin Introduction to Magicin suurella mielenkiinnolla ja ilman Moynihanin johdatusta en välttämättä olisi koskaan löytänyt Evolaa. Hän suorastaan vaati minua tilaamaan Rivolta contro il mondo modernon englanninkielisen laitoksen vuonna 1995, ja se kirja sitten muuttikin elämäni.

Satuin huomaamaan että jaoit linkin Troy Southgaten Black Front Pressiin. Oletko tutustunut heidän kirjoihinsa, kuten esim. ”The World Through a Monocled Eye” tai ”Return to Evola: A Fresh Look at Revolt Against the Modern World?”

En ole lukenut Black Front Pressin julkaisuja, mutta kannatan kaikkia pyrkimyksiä tuoda Evolan ajattelua yleisön tietoon omassa ajassamme.

Mitä ajattelet 1920-30 -lukujen avantgardesta, kuten surrealismista, dadasta, futurismista, ekspressionismista jne.?

Julius Evola maalasi dadaistisia tauluja uransa alussa. Itse pidin yllättävänä, että hän suosi tämän tapaista ilmaisua, koska häneltä odottaisi klassista muotokieltä ja aiheita. Mutta tietenkin dadaistinen taide ilmentää modernia maailmaa sopivan shokeeraavalla visualisoinnilla.

Evola käänsi italian kielelle errän hyvin mielenkiintoisen teoksen, Gustav Meyrinkin ”Der Engel vom westlichen Fensterin”, ja kirjoitti siiheen myös johdannon. Oletko lukenut sen? Entä muut kasvu-, initiaatio- tai okkultistiset romaanit?

En ole lukenut Meyrinkia, mutta olen toki tietoinen hänen teoksistaan, ja ymmärtääkseni ne ilmentävät suurta ja monitasoista luovuutta. Suosikkini kasvuromaaneista on Hermann Hessen Siddharta. Se oli minulle loistava johdatus hindulaisuuden ja buddhalaisuuden oppeihin ja erinomainen johdatus Evolan Dottrina del risveglioon, tekstiin joka on vaikuttanut minuun kaikkein eniten. Koin sen lukemisen eräänlaisena vihkimyksenä. Olen lukenut sen tähän mennessä yli kymmenen kertaa ja aion jatkaa sen lukemista.

Mitä ihailet Hessen teoksissa?

Hermann Hesse oli ensimmäisiä länsimaisia kirjailijoita, jotka käsittelivät itämaisia oppeja romaanin muodossa, ja kykeni nivomaan niiden viisauksia tarinaan tavalla, joka avaa ne länsimaisille. Erityisesti pidän värikkäästä ja runollisesta proosasta Siddarthassa.

Oletko koska harkinnut itsemurhaa? Sekä Meyrink että Evola yhdistyvät syvän inhimillisen kriisin mystisin kokemuksiin. Molemmat harkitsivat itsemurhaa mutta lähtivät sen sijaan henkiselle löytöretkelleen.

En ole koskaan harkinnut itsemurhaa tai kärsinyt itsetuhoisista ajatuksista. Löysin elämälleni tarkoituksen jo 16 vuoden iässä, mikä pelasti minut nihilismissä rypemiseltä. Näin ollen säästyin ahdistukselta jota monet nuoret läpikäyvät. Erään vanhan ystäväni tytär teki itsemurhan, enkä osaa edes kuvitella miten kauheaa sen on täytynyt olla. Itse näkisin että kuolema odottaa meitä kaikkia, eikä sitä voi paeta, joten miksei nauttisi elämän eri vaiheista sitä mukaa kun ne tulevat eteen. Elämä on joka tapauksessa ohi ennen kuin huomaatkaan. Sen loppua on turha hoputtaa.

Muuttaisitko mitään elämässäsi?

Jos voisin muuttaa jotain, olisin hankkinut lapseni nuorempana. Muuten kykenen hyväksymään tekemäni virheet osana oman elämäni oppimisprosessia.

Oletko kiinnostunut tantrasta tai okkultismista? Mitä pidät Evolan näitä aiheita koskivista teoksista kuten ”Metafisica del sesso” tai ”Lo Yoga della potenza”?

Olen lukenut molemmat teokset, ja nekin ovat vaikuttaneet minuun suuresti. Meissä jokaisessa on todellisia piileviä voimia, jotka on mahdollista vapauttaa, kunhan vain tietää miten. Tantraseksi on eräs esimerkki tavoista ihmisen seksuaalienergian valjastamisessa, seksuaalienergian, jonka vietävissä ihminen hyvin usein on. Se opastaa menetelmiin, joilla kanavoida abyssaaliset ja radikaalit voimat henkiseen ja yksilölliseen kasvuun. Niin sanottua vasemman käden polkua usein väärinkäyttävät modernit seikkailijat, joille se on lähinnä veruke huonosti peitellylle hedonismille. Oman itsensä herraksi nousseelle se on väylä okkultististen voimien paljastamiseen, aikana jolloin moiset polut on päästetty kasvamaan umpeen.

Näetkö maagisia unia jumalista, muinaisista lauluista tai muusta vastaavasta?

Useimmat kappaleitteni melodiat tulevat mieleeni unissa. Minulla on myös ollut useita mystisiä kokemuksia valveunien aikana. Niistä syvällisin oli kuusi tuntia kestänyt uni, jossa istuin meditaatioasennossa ja koko vartaloni hohti kultaista valoa. Kun heräsin, yllätyksekseni havaitsin olevani sängyssä, vaikka olin koko ajan uskonut olevani istuvassa asennossa. Tämä tapahtui erään meditaatiokurssin aikana. Näen usein myös toistuvaa unta eräänlaisesta jumalaisten esi-isien neuvostosta, joka arvioi elämääni.

Seuraatko neofolk-skeneä? Überfolkin uusin albumi sisältää Changes-coverin “Waiting for the Fall”.

Kyllä, pidän todellakin silmällä neofolk-skeneä, erityisesti suosikkini on aina ollut Death in June. Miel Noir taas hiljattain levytti yhdessä Changesin kanssa uuden erinomaisen version kappaleesta “Defiance”, joka ehdottomasti kannattaa katsastaa. Itse näkisin että Robert N. Taylor ja Nicholas Tesluk ovat skenen jättiläisiä.

Kirjoitit jälkisanat pakanuutta käsittevään kirjaan ”Aux Sources de la Mythologie Nordique”. Mitä se koskee?

Pakanuutta koskeva esseeni käsittelee alunperäistä käsitystä jumalista vain mestareiden saavutettavissa olevina korkeamman tajunnan tiloina. Ajatus henkilöityneistä jumalista on uudempi, ja ne edustavat ihmisen käsitystä lankeemusta edeltävästä alkukantaisesta tilasta.

Oletko koskaan harkinnut teema-albumin levyttämisatä? Mikä aihe olisi?

Olen kehittänyt ideaa tieteisromaanista ja siihen liittyvästä teema-albumista, mutta ajan myötä menetin mielenkiintoni siihen. Saatan ehkä palata siihen jossain vaiheessa. Tarina sijoittuu tuhansia vuosia tulevaisuuteen, jolloin avaruusalus tuo kaukaisia planeettoja kolonisoineiden ihmisten jälkeläisiä takaisin ”kotiin” maapallolle. He havaitsevat, että alkuperäinen ihmiskunta on vajonnut rappioon. Nämä tulevaisuuden ihmiset ovat puoliksi biologisia ja puoliksi koneita, he ovat menettäneet ihmisyytensä ja hävittäneet luonnon ympäriltään. Heitä hallitsee vastenmielinen, hedonistinen oligarkkiluokka joka sulkeutuu valtaviin kaupunkivaltioihin muurien taakse, kun samalla valtaosa muusta ihmiskunnasta elää kurjissa oloissa muurien ulkopuolella. Tulijat havaitsevat, että heidän planeettojen asuttamista koskevien ohjesääntöjensä mukaan tämä ihmiskunta olisi hävitettävä ja maapallo asutettava uudelleen, mikä johtaa eräänlaiseen kriisiin heidän keskuudessaan.

Tietoja

This entry was posted on 29 huhtikuun, 2021 by in Kulttuuri and tagged , , , , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: