SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kutsu itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen

soihtu-2

612.fi -yhdistys järjestää kolmatta kertaa soihtukulkueen Helsingissä itsenäisyyspäivänä, tiistaina 6.12.2016. Kuten aiempinakin vuosina, osanottajat kokoontuvat 18:30 Töölön torille, jossa kuullaan juhlapuheita ja lauletaan kansallislaulu. Tänä vuonna juhlapuhujana on Sarastuksestakin tuttu Tuukka Kuru. Sen jälkeen kulkue lähtee etenemään Hietaniemen hautausmaalle, jossa suoritetaan seppeleenlasku sankarihaudoille. Tarkempia tietoja löytyy tapahtuman kotisivuilta.

Viime vuonna kulkueen osanottajamäärä moninkertaistui ja mukana oli arviolta 700 ihmistä. Tämä kertoo isänmaallisten suomalaisten innosta hyvää, sillä sää oli huonoin mahdollinen. Myöskään äärivasemmistolaisten pienryhmien uhkaukset häiritä kulkuetta väkivaltaisesti eivät karkoittaneet osallistujia. Olisi hienoa, jos tänä vuonna kokoonnuttaisiin vieläkin suuremmalla joukolla.

Kuten aiemminkin, 612-kulkue on poliittisesti sitoutumaton ja sinne ovat tervetulleita kaikki jotka haluavat osoittaa kunnioitustaan Suomen valtiollista ja kulttuurista itsenäisyyttä kohtaan. Se ei ole mielenosoitus vaan juhlakulkue. Poliittisten tai järjestötunnusten kantaminen sekä poliittisten iskulauseiden huutaminen ja poliittisten tervehdysten käyttö on marssilla kielletty, ja Sarastuksen toimituskunta toivoo että tätä kieltoa kunnioitetaan. Liitämme tähän kutsuun järjestäjien laatiman ja verkkosivuillaan julkaiseman ohjekuvan, jossa on marssijärjestystä ja käyttäytymistä koskevia yleisiä ohjeita kulkueeseen osallistuville:

ohjeet

Tapahtumalla on sitoutumattomuudestaan huolimatta erityinen merkitys kaikille itseään kansallismielisinä, traditionalisteina tai identitaareina pitäville. Vuosi 2016 on ollut voittojen aikaa kansallista identiteettiä korostaville liikkeille eri puolilla maailmaa; ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin kansallinen ja paikallinen sidonnaisuus on noussut globalismin tärkeimmäksi vastavoimaksi. Vastuuton, kansalaismielipiteestä piittaamaton valtavirtapolitiikka on menettämässä asemiaan. Nyt ei ole oikea aika linnoittautua kotisohvalle tai baaripöytään kommentoimaan Linnan juhlissa käytettyjä pukuja. On tärkeää kokoontua yhdessä arvokkaaseen rituaaliin, joka lähettää koko maalle selvän viestin, että kansallinen yhteenkuuluvuus ja tietoisuus yhteisestä historiasta on voimissaan ja voimistuu entisestään.

Vaikka ”vastamielenosoituksista” ei ole ilmoitettu, on todennäköistä että kulkuetta pyritään tavalla tai toisella häiriköimään tänäkin vuonna. Tätä ei tule pelätä, sillä 612.fi -yhdistyksen edustajien mukaan virkavalta ei ole ainakaan keventämässä turvatoimia ja lisäksi kulkueella on omat järjestyksenvalvojat. Sen sijaan on ensiarvoisen tärkeää, ettei mahdollisiin provokaatioihin vastata, vaan säilytetään arvokas ja reipas asenne. Aggressiivista ja meluisaa käytöstä kulkueessa ei hyväksy poliisi eikä 612-yhdistys. Äärivasemmiston aktivistien pyrkimyksenä on pilata tilaisuus aiheuttamalla konflikteja ja sekasortoa kulkueessa  – kyseinen taktiikka tuli hyvin ilmi viime vuonna, eikä siihen peliin pidä lähteä mukaan. Kulkue on molempina edellisinä vuosina sujunut esimerkillisen rauhallisesti ja hyvässä järjestyksessä, toimikaamme samoin tänäkin vuonna.

Näissä merkeissä toivotamme kaikille lukijoille hyvää itsenäisyyspäivää.

Helsingissä 28.11.2016

Sarastuksen toimitus

 

 

Tietoja

This entry was posted on 28 marraskuun, 2016 by in Uncategorized and tagged , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: