SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kuka pelkää moskeijaa?

moskeijaALARIK NOTIS

Helsinkiin ollaan puuhaamassa suurmoskeijaa. Näyttävän moskeijan pystyttäminen näyttävälle paikalle lienee ollut monen päättäjän ja ehkä jonkun musliminkin pitkäaikainen toive. Nyt se näyttää vihdoinkin olevan mahdollista toteuttaa kun rahakin tulee ulkomailta. Helsingin päättäjät iloitsevat moniarvoisuuden edistyessä eikä soraääniä ole liiemmin julkisuuteen kantautunut. Edes Helsingin perussuomalaiset eivät uskaltaneet asettua vastustamaan hanketta.

Sen sijaan viime päivinä on ilmennyt muita vastarannankiiskejä, nimittäin muslimit itse. Eri uskonnolliset ja kansalliset fraktiot islamin sisällä, kurdit ja shiiamuslimit etunenässä, ovat kyseenalaistaneet rahoituksen alkuperän ja aivan aiheesta kysyneet, minkälaista islamia suurmoskeijassa saarnattaisiin. He ovat myös kyseenalaistaneet koko prosessiin salamyhkäisyyden ja sen, että iso osa islamilaista yhteisöä on jätetty täysin prosessin ulkopuolelle. Heitä painaa huoli islamilaisen maailman sisällä vellovasta konfliktista ja sen rantaumisesta Suomeen.

Moskeijan rahoittajaksi ilmoittautui Bahrainin kungingashuone, Al Khalifan hallitsijasuku. He ovat halllinneet Bahrainia käytännössä absoluuttisen monarkian tavoin 1700-luvun lopulta lähtien ja heillä on tiiviit yhteydet Saudi-Arabian kuninkaallisiin ja sikäläiseen islamin haaraan, wahhabismiin. Wahhabismi ja sitä hyvin lähellä oleva salafismi ovat islamin haaroja, joita länsimaisessa mediassa usein väitetään vanhoillisiksi vaikka ne ovat pikemminkin reformoivia, uskonpuhdistukseen verrattavissa olevia liikkeitä. Lähes kaikki jihadistiryhmät maailmassa ovat salafilaisia.

Kuten kristityt protestanttimme aikoinaan, haluavat salafilaiset perata uskonnostaan pois kaiken ylimääräisen, korruptoituneen ja ei-islamilaisen aineksen niin kuin he asian näkevät. He haluavat harjoittaa uskontoaan niin kirjaimellisesti kuin mahdollista ja yrittävät käännyttää muita, heidän silmissään kerettiläisiä sunnalaisia suuntauksia seuraavia muslimeita oman tulkintansa alle. Shiiat ovat jo liian syvällä harhaopissa ja heihin pätee vain luopion tuomio: kuolema.

wahhabism 2On merkillepantavaa, että moskeijan tukijat ja epäilijät ovat jakautuneet Syyrian sisällissodan rintamalinjoja noudattaen. Moskeijaa tukevat ja valmistelevat jotkut sunnijärjestöt, sitä rahoittavat salafismiin kallellaan olevat Persianlahden öljysheikit ja sitä tukevat sinisilmäisesti multikulturalismin nimeen vannovat päättäjät. Moskeijahanketta tukee jopa oma kansankirkkomme, joka ei ilmeisesti ymmärrä, että se on nyt samassa rintamassa niiden kanssa, jotka yrittävät hävittää kristinuskon viimeisetkin rippeet Lähi-idästä, kristinuskon synnyinsijoilta. Bahrain ja muut persianlahden öljyvaltiot, erityisesti Qatar ja Saudi-Arabia, ovat Syyrian teurastuksen pääasiallisia rahoittajia ja arkkitehteja. Vastustajat taas ovat niiden ryhmien heimoveljiä, jotka ovat tällä hetkellä salafilaisten aseryhmien terrorin kohteena Lähi-idässä.

Kuinka moni muistaa, että samalla kun maailman mediatalojen kamerat olivat suunnattuna Syyrian kansannousua kohti oli myös Bahrainissa levotonta maan shiiaenemmistöisen kansan noustessa Al Khalifan diktatuurihallintoa vastaan. Shiiojen syrjintä on maan lakiin kirjattu tosiasia. Bahrainin kuningashuone nujersi lopulta kansannousun saudien tankeilla. Toisin kuin Iranin leiriin kuuluva Syyria on Bahrain (kuten myös Saudi-Arabia ja Qatar) Yhdysvaltojen alueellinen liittolainen ja on vaikea välttyä ajatukselta, että se on osasyy miksi Bahrainin kansannoususta ja sen sotilaallisesta nujertamisesta ei mediassa liiemmin hiiskuttu.

Kuka tämän moskeijan sitten haluaa jos merkittävä osa muslimiyhteisöä vastustaa sitä? Pääarkkitehtina huseeraa multikulturalismin tulisieluisena puolestapuhujana tunnettu Ritva Viljanen ja muut suomalaiset byrokraatit, joilla tuskin on kovinkaan syvällistä käsitystä islamin sisäisistä ristiriidoista, kun taas rahoituksesta vastaavat uskonpuhdistusta miekalla harjoittavat islamin haarat tai ainakin näitä rahallisesti tukevat tahot. Sinisilmäiset suomalaiset ovat kuin Syyrian sodan alkutaipaleen länsimaisen vientidemokratian puolestapuhujat, jotka ilmeisesti vakavissaan luulivat, että Syyriaan ilmestyisi länsimainen demokratia jahka maa ensin syöstään kaaokseen. Yhtä vilpittömästi tuntuvat helsinkiläiset päättäjät uskovan, että Bahrainin diktatuurin rahoittama moskeija auttaisi synnyttämään kaupunkiin autuaaksi tekevää monikulttuuria, jota niin moni viime tiistain mielenosoituksessakin peräsi.

Pahoin kuitenkin pelkään, että tulos saattaa olla lähempänä sitä Immosen manaamaa painajaismaista monikulttuuria. Suomesta on jo nyt lähtenyt maassa asuvien muslimien määrään nähden poikkeuksellisen suuri joukko taistelijoita ja vapaaehtoisia Levantin tappotantereille teokratioita pystyttämään. Nuoria muslimimiehiä värvätään avoimesti espoolaisissa lähiöissä, vietellään kaunopuheisesti uskonsotaan helsinkiläisissä ruokakaupoissa ja somalijärjestöjen edustajat päästävät hätähuutoja islamilaisen valtion aivopestessä heidän nuorensa. Poliisista vahvistetaan, että uskonsodan lievemmät muodot ovat jo rantautuneet kaupunkiemme kaduille kun eri uskonhaarojen edustajat ottavat toisistaan mittaa. Ehkä olisi syytä kuunnella myös niitä muslimeja, jotka pelkäävät moskeijaa.

Alarik Notis on silmät ja korvat auki maailmaa seuraava parikymppinen media-alan opiskelija pääkaupunkiseudulta. Harrastuksiin kuuluvat kirjallisuus, historia, politiikka, urheilu ja yleinen ihmettely.

Alarik Notis on silmät ja korvat auki maailmaa seuraava parikymppinen
media-alan opiskelija pääkaupunkiseudulta. Harrastuksiin kuuluvat
kirjallisuus, historia, politiikka, urheilu ja yleinen ihmettely.

 

 

 

 

Tietoja

This entry was posted on 4 elokuun, 2015 by in Politiikka ja ideologia and tagged , , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: