SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Tekemistä itsenäisyyspäiväksi

612Itsenäisyyspäivänä, lauantaina 6.12.2014 järjestetään Helsingissä Töölön torilla kello 18:30 alkaen 612-nimellä kulkeva kaikille avoin itsenäisyysjuhla. Tilaisuuteen liittyy juhlapuheita ja soihtukulkue Hietaniemen hautausmaalle. Tapahtuman järjestää puolueista ja järjestöistä riippumaton 612.fi -yhdistys, ja kyseessä on poliittisesti sitoutumaton kunnianosoitus Suomen itsenäisyydelle. Tapahtumasta on tarkempaa tietoa muun muassa Facebookin 612.fi -sivuilla.

Kun kansallissosialistinen järjestö Suomen vastarintaliike mainosti tapahtumaa sivuillaan, media sai yllykkeen leimata tilaisuus ”äärioikeistolaiseksi mielenosoitukseksi”. Mutta kuten järjestäjien laatimassa vastineessakin huomautettiin, Vastarintaliike ei kuulu tapahtuman järjestäjiin ja poliittisten tunnusten käyttö tilaisuudessa on kiellettyä. Tilaisuus on avoin kaikille, jotka pitävät Suomen itsenäisyyttä tärkeänä, poliittisesta kannasta riippumatta. Osallistujilta edellytetään ainoastaan selvää päätä ja asiallista käytöstä.

Tilaisuuden juhlapuhujana on Sarastuksen toimituskuntaan kuuluva kirjailija Timo Hännikäinen. Sarastus kehottaakin kaikkia lukijoitaan saapumaan paikalle juhlistamaan itsenäisyyttä ja kunnioittamaan sen puolesta uhrautuneiden muistoa. Ohessa järjestäjien julkaisema virallinen tiedote:

 

Avoin kutsu itsenäisen Suomen syntymäpäiväjuhliin Helsinkiin 6.12.2014

Kuten varmasti tiesitte, isänmaa täyttää taas vuosia. On kulunut pian sata vuotta siitä, kun suomalaiset päättivät alkaa isänniksi omassa maassaan, eikä sitä päätöstä ole ollut syytä katua. Itsenäinen Suomi on ollut suomalaisille paras paikka elää ja on sitä edelleen.

Suomen itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys vaan suomalaisten ponnistusten ja työn tulos. Maamme on rakennettu lukemattomien sukupolvien työllä, ja sitä on puolustettu suurin uhrauksin. Ilman niitä ei Suomea olisi. Suomen itsenäisyys onkin pieni ihme, ja sitä on toden totta syytä juhlia.

Kuudes päivä joulukuuta on suomalaisten päivä, Sinun päiväsi. Tule siis mukaan viettämään Suomen itsenäisyyspäivää ja liity maanmiestesi ja -naistesi sinivalkoiseen kulkueeseen. 612-marssi on puolueista ja poliittisista järjestöistä riippumaton kansalaistempaus, jonka takana on joukko isänmaanystäviä. Soihtukulkueen lisäksi ohjelmaan kuuluu teemaan sopivia puheita.

Kaikki ovat tervetulleita juhlimaan hyvällä mielellä maamme itsenäisyyttä ja muistamaan esi-isiemme työtä ja uhrausta vapaan Suomen puolesta. Itsenäisyyspäivänä voimme olla iloisia ja ylpeitä suomalaisuudestamme ja lähes satavuotisesta valtiollisesta itsenäisyydestämme. Isänmaanrakkaus, kansallinen yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat valtava henkinen voimavara, joka on vahvistanut maatamme ja kansaamme niin hädän kuin rauhan aikoina. Yhdessä olemme vahvoja!

Eläköön Suomi!

 

612 mainos

Tietoja

This entry was posted on 2 joulukuun, 2014 by in Uncategorized.
%d bloggaajaa tykkää tästä: