SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

612-kulkue ja itsenäisyyspäivän juhlakonsertti

Itsenäisyyspäivän perinteinen 612-juhlakulkue järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kuten aiempinakin vuosina, tapaamispaikka on Töölön tori 6.12. kello 18:30. Torilla kuunnellaan juhlapuheita ja lauletaan kansallislaulu, jonka jälkeen kulkue lähtee etenemään Hietaniemen hautausmaalle, jossa suoritetaan seppeleenlasku sankarihaudoille. Tarkempaa tietoa on saatavilla kulkueen järjestäjän eli 612.fi -yhdistyksen verkkosivuilta ja Facebook-sivulta.

Osallistuneiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta, muutamasta sadasta tuhansiin ihmisiin, ja tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Suomen suurimpana ja näkyvimpänä isänmaallisena joukkotilaisuutena. Niinpä Sarastus kehottaa kaikkia suinkin kynnelle kykeneviä lukijoita saapumaan paikalle. Kyseessä on paitsi arvokas tapa osoittaa kunnioitusta Suomen valtiollista ja kulttuurista itsenäisyyttä kohtaan, myös kokemus joka ei unohdu.

612-kulkue on poliittisesti sitoutumaton sekä kaikista puolueista ja järjestöistä riippumaton. Se ei ole mielenosoitus, vaan kaikille isänmaallisina itseään pitäville suomalaisille tarkoitettu juhlakulkue. Niinpä poliittisten ja järjestötunnusten kantaminen sekä poliittisten iskulauseiden huutaminen marssilla on kielletty, ja Sarastuksen toimitus toivoo, että tätä ohjetta noudatetaan. Järjestäjätahon viime vuoden tiedotteesta löytyvät hyvät ja seikkaperäiset ohjeet marssijärjestyksestä ja käyttäytymisestä, ja ne pätevät tämänkin vuoden kulkueeseen.

Jotkut äärivasemmiston ryhmät ovat pyrkineet häiritsemään kulkuetta aiempina vuosina, ja todennäköisesti jotakin vastaavaa on odotettavissa nytkin. Tästä ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä poliisi on huolehtinut turvajärjestelyistä esimerkillisesti, ja turvatoimet ovat riittävät tänäkin vuonna. Kulkueella on lisäksi omat järjestyksenvalvojat.

Viime vuonna 612.fi-yhdistys tarjosi yhteistyössä Kiuas Kustannuksen kanssa tilaisuuden tukea kulkueen järjestämistä ostamalla osallistujapinssi. Tänä vuonna vastaava tukituote on 612-tunnuksella varustettu pipo. Se tulee myyntiin Kiukaan verkkokauppaan lähitulevaisuudessa, ja asiasta tiedotetaan erikseen Facebookissa ja muualla sosiaalisessa mediassa. Pipon tuotto käytetään kokonaisuudessaan soihtujen hankinnan ja muiden järjestämiskulujen kattamiseen.

Edellisvuoden tapaan Sarastus järjestää itsenäisyyspäivän juhlakonsertin Bar Rock Bearissa (Nietostie 11, Vantaa). Esiintyjinä ovat tällä kertaa Vapaudenristi, Pagan Skull ja ainakin yksi yllätysesiintyjä. Tilaisuudessa on Kiukaan myyntipöytä, josta voi ostaa kirjoja, t-paitoja ja muuta mukavaa. Liput ovat myynnissä Kiukaan verkkokaupassa. Lipun verkosta ostanut voi tulostaa kuitin ja esittää sen ovella.

Keikalle järjestetään viime vuoden tapaan bussikuljetus, joka lähtee Hietaniemestä heti 612-kulkueen päätyttyä. Tarkemmista yksityiskohdista ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa. Myös bussilipun voi ostaa Kiukaan verkkokaupasta. Bussilipun ostaneiden nimet laitetaan listaan, ja bussiin pääsee ilmoittamalla nimensä. Jos ostatte useamman lipun, lähettäkää tiedot muista matkustajista sarastuksen sähköpostiin sarastus@outlook.com. HUOM! Lippu sisältää vain kuljetuksen keikkapaikalle, kotiinpaluusta on huolehdittava itse. Paluumatka ei kuitenkaan ole ongelma, sillä busseja kulkee pitkin yötä sekä Helsinkiin että pohjoisen suuntaan.

Toivotamme kaikille lukijoille hyvää itsenäisyyspäivän odotusta.

Tietoja

This entry was posted on 7 marraskuun, 2018 by in Muuta and tagged , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: