SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Uusi komintern?

aenmJUKKA AAKULA

Alliance of European National Movements, jonka jäseniä ovat mm. Ranskan Front National ja Unkarin Jobbik, julkaisivat jonkin aikaa sitten julkilausuman Ukrainan tilanteesta.

Julkilausuman nimi on siis Ukraine – Official Statement eli se edustaa ilmeisesti ko. puolueiden virallista kantaa Ukrainan tilanteeseen. Vai pitäisikö sanoa, että järjestö julkaisi virallisen julkilausuman Ukrainan kansaa vastaan. Julkilausuma ilmaisee mm. seuraavia ajatuksia:

1. Se, että Venäjä otti Krimin haltuunsa, on oikeutettua.

2. Stalinin ajan hirmutöiden osalta venäläiset ovat syyttömiä, koska bolshevikkihallinnossa muut etniset ryhmät kuin venäläiset suorittivat hirmutyöt.

3. Ukrainalaiset ovat sen sijaan syyllisiä törkeisiin toisen maailmansodan ajan hirmutöihin.

4. Venäläiset olivat bolshevikkihallinnon aikana suurimpia uhreja.

5. Ukrainalaisia toki tapettiin heitäkin 30-luvulla miljoonittain, mutta siitä ei voi venäläisiä syyttää mitenkään.

6. Ukrainalaiset nationalistit ovat eurooppalaisten ja amerikkalaisten uuskonservatiivien liittolaisia, mikä on järjestön mukaan paha asia. Tai pikemmin ukrainalaisten nationalisti-järjestöjen johto on amerikkalaisten uuskonservatiivien sätkynukkeja eli kollaboratöörejä. Erityisen pahaa on ukrainalaisten nationalistien yhteistyö Israelin ja Puolan kanssa.

7. Ulkomaalaisten – paitsi venäläisten – ei kuulu sekaantua Ukrainan asioihin. Venäjällä on oikeus sekaantua Ukrainan asioihin, koska Ukrainassa asuu venäläisiä ja koska Ukraina kuuluu Venäjän etupiiriin.

Järjestö toistelee siis sanalla sanoen Putinin hallinnon ja RT:n propagandaa. Järjestö on siis ryhtynyt Putinin viidenneksi kolonnaksi Euroopan Rajamaiden kansoja vastaan.

Samaiset puolueet ovat lähettäneet ns. vaalitarkkailijoita Krimin näytösvaaleihin ja tukeneet näin konkreettisesti Venäjän aggressiota Ukrainaa vastaan.

Le Penin sakki edustaa ilmeisesti eräänlaista uutta kominternia, ”internationalistista nationalismia”, joka näkee Putinin jonkinlaisena internationalistisen nationalismin uutena Stalinina. (Alkuperäinen Komintern oli Neuvostoliiton aikainen Moskova-johtoinen järjestö, jonka alaisuudessa toimivat kaikki maailman kommunistiset puolueet. Stalin käski ja kommunistipuolueet tottelivat.)

Suomalaisten kansallismielisten liikkeiden on tuomittava tällainen toiminta ja katkaistava välinsä ko. järjestön takana oleviin puolueisiin. Toinen vaihtoehto on, että syntyy uusia kansallismielisiä järjestöjä, jotka edustavat suomalaista kansallismielistä perinnettä ja suomalaisten todellista etua. Venäjän viidensiä kolonnia on Suomessa nähty jo tarpeeksi. Emme tarvitse uusia Otto-Wille Kuusisia tai John Steinbeckeja.

AKS:n perustaja, valajäsen n:o 1 Elias Simojoki ymmärsi kirkkaasti sen perusseikan, että ei ole oleellista Suomen kannalta, onko Venäjä punainen vai valkoinen – traditionalistinen, fasistinen vai kommunistinen. Venäjä oli samanlainen uhka Suomelle tsaarinvallan korvauduttua kommunismilla kuin se on nyt kommunismin korvauduttua Putinin Venäjällä.

Jotkut kansallismieliset leikittelevät ajatuksella, että Venäjä on kristillisen kulttuurin puolustaja ja sen myötä Euroopan sivistyksen puolustaja.

En sinällään halua väittää, etteikö Venäjässä olisi joitain hyviäkin puolia. Näen Venäjällä toki vahvistuvaa yhteisöllisyyttä ja kansallishenkeä – vaikkakin samaan aikaan mielivaltaa ja ihmisoikeusloukkauksia.

300-luvulla roomalainen rajamaakuntien sotilas ymmärsi, että pohjoisen barbaareilla oli voimakas yhteisöllisyys, ja barbaarit olivat siksi vahvoja. Mutta hän ymmärsi myös, että barbaarit olivat juuri rohkeutensa, vahvuutensa ja yhteisöllisyytensä takia vaara rajamaakuntien ja koko Rooman turvallisuudelle. Meidänkin pitää ymmärtää, että kaikki ne piirteet, jotka tekevät Venäjästä vahvan, ovat vaarallisia Euroopan Rajamaiden asukkaille.

En tuomitse ensi sijassa Venäjää, vaan viideskolonnalaisuuden.

Traditionalistisen liikkeen tärkein haaste on toimia kaikkea sitä vastaan, mikä Euroopassa ja Suomessa on rappeutunutta ja mätää. Monikultturismia, hedonismia, ääri-individualismia, alhaista syntyvyyttä ja heikkoa maanpuolustushenkeä vastaan. Mutta toinen haaste on puolustaa Euroopan sivistystä ja yksilön vapautta yhtälailla ääri-islamia ja heidän myötäilijöitään (monikultturismi-kiihkoilijoita) kuin Venäjää ja heidän myötäilijöitään vastaan.

Jukka Aakula on matemaatikko, IT-ammattilainen, isä ja konservatiivi. Kiinnostuksen kohteina mm. yhteisöllisyys, luonto, evoluutio, uskonto, antropologia, taloushistoria sekä ihmisen ja ihmisrotujen biologia.

Jukka Aakula on matemaatikko, IT-ammattilainen, isä ja konservatiivi. Kiinnostuksen kohteina mm. yhteisöllisyys, luonto, evoluutio, uskonto, antropologia, taloushistoria sekä ihmisen ja ihmisrotujen biologia.

Tietoja

This entry was posted on 9 toukokuun, 2014 by in Politiikka ja ideologia and tagged , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: