SARASTUS

Kansallinen ja eurooppalainen, traditionalistinen ja radikaali verkkolehti

Kiukaan kevät 2017

kiuas-maalaus

Kiuas Kustannuksen kevään ohjelma sisältää kaksi uutta teosta. Kirjoihin tehdään tällä hetkellä viimeisiä editointeja. Niiden tarkka julkaisupäivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta sijoittuu maaliskuun loppupuoleen tai huhtikuun alkuun. Ilmestymisestä ja ennakkotilausmahdollisuuksista tiedotetaan tarkemmin Sarastuksessa sekä Kiukaan ja Sarastuksen Facebook-sivuilla. Kriitikot ja toimittajat voivat halutessaan pyytää paperivedosta kirjojen käsikirjoituksista etukäteen laittamalla sähköpostia osoitteeseen sarastus@outlook.com.

Ohessa lyhyet esittelyt kevään kirjoista:

lihamylly-kansi-1Timo Hännikäinen: Lihamylly. Kirjallisen, julkisen ja poliittisen eläimen muistelmat 2000-2016

Timo Hännikäisen uusi kirja on muistelmateos vuosilta 2000-2016. Hännikäinen kertoo siinä vaiheistaan ”kirjallisena, julkisena ja poliittisena eläimenä.” Hän kuvaa kirjallisuuspiirejä, kustannustoimintaa, mediajulkisuutta ja kansallismielisten poliittisia ympyröitä. Hänen motiivinaan on halu puhua suunsa puhtaaksi, mutta myös antaa todistajanlausunto ristiriitaisesta aikakaudesta.

Kirja on törkeä ja peittelemättömän kostonhimoinen hyökkäys kulttuurielämän mädännäisyyttä ja journalistien omahyväisyyttä vastaan. Kulttuuri, julkisuus ja politiikka näyttäytyvät siinä lihamyllynä, jonka tarkoitus on jauhaa nieluunsa joutuvat yhdenmukaiseksi massaksi.

Mutta ”Lihamylly” on myös elävästi rönsyilevä ajankuva, joka näyttää monet kulttuurin, median ja politiikan vaikuttajat yllättävässäkin valossa. Se kertoo, miksi ja miten Suomi on jakaantunut henkisesti keskenään vihamielisiin leireihin. Tätä kehitystä Hännikäinen on seurannut läheltä ja monesta näkökulmasta.

ISBN 978-952-7197-04-2

le-bon-kansi-1Gustave Le Bon: Joukkosielu

Ranskalainen Gustave Le Bon (1841-1931) oli yleisnero, jonka asiantuntemus ulottui mm. antropologiaan, arkeologiaan, psykologiaan, lääketieteeseen ja fysiikkaan. Häntä pidetään joukkopsykologian isänä ja hänen teorioistaan ovat saaneet vaikutteita niinkin erilaiset hahmot kuin Theodore Roosevelt, Sigmund Freud, V. I. Lenin, José Ortega y Gasset ja Benito Mussolini.

Le Bonin tunnetuin teos ”Joukkosielu” ilmestyi vuonna 1895 ja käsittelee ihmisen joukkokäyttäytymistä modernissa yhteiskunnassa. Joukko on enemmän kuin osiensa summa: siihen liittyvän yksilön tajunta samenee ja harkintakyky katoaa. Joukossa tunnetilat leviävät epidemian tavoin, mikä voi johtaa ihmisen niin järjettömään väkivaltaan kuin sankarilliseen uhrivalmiuteen. Le Bonin teos on äärimmäisen ajankohtainen, sillä joukkosielu ja joukkohysteria ovat omassa ajassamme kiinteästi läsnä niin reaalitodellisuudessa kuin sosiaalisessa mediassa.

Tämä laitos on uudelleenjulkaisu Joukkosielun vuonna 1912 ilmestyneestä suomennoksesta. Sen kieliasua on muokattu vastaamaan paremmin nykysuomea.

ISBN 978-952-7197-05-9

Kiukaan aiemmat kirjat ja laaja valikoima divarikirjoja löytyvät Kiukaan verkkokaupasta.

 

 

Tietoja

This entry was posted on 9 helmikuun, 2017 by in Kulttuuri and tagged , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: